KEMENÇE VE KÜLTÜR EVİMİZ İLÇE ETKİNLİKLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Görele Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan ve 500’den fazla tur otobüsüyle 30 bine yakın turisti ağırlayan, turistlerin uğrak mekanı haline gelen Görele Kemençe ve Kültür evimiz, 13 Şubat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan turizm haftasına ev sahipliği yaptı.

Görele Belediye Başkan Yardımcımız Halil Ekiz, Görele Kaymakamımız Erdoğan Turan Ermiş ve diğer daire amirlerinin katıldığı etkinlikte, Başkan Danışmanımız Erkan Öncü tarafından öğrencilere kemençenin tarihi, dünyaya yayılışı, kemençe üstatları hakkında bilgi verilerek, yöresel ürün ve yiyeceklerimiz tanıtıldı.

Kemençe Üstadı Katip Şadi’nin kemençe dinletisi sunduğu etkinlik yapılan konuşmaların, oynanan halk oyunlarının ardından sona erdi.