ÜNLÜ ŞAİRİMİZ AHMET KAÇAR VEFATININ 1. YILINDA ANILDI.

Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, Giresun Üniversitesi Karadeniz Stratejik Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından Besteleri Zeki Müren, Bülent Ersoy, Müzeyyen Senar gibi ünlü isimler tarafından seslendirilen ve TRT repertuvarında da birçok eseri bulunan Göreleli ünlü Şair Ahmet Kaçar’ın vefatının 1. Yılı olması nedeniyle düzenlenen anma törenine katıldı.

Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleştirilen anma töreninde Göreleli ünlü şairimiz Ahmet Kaçar hakkında bilgiler verilerek, şiirleri ölümünden önce ve sonra bestelenmiş şekli ile ilk kez dinleyiciyle buluştu.

Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, anma töreninde yaptığı konuşmada, ünlü şairimiz Ahmet Kaçar’ı bir kültür çınarı olarak değerlendirerek, Görele’nin ve Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük sanatçılardan biri olduğunu söyledi.

Usta şair Ahmet Kaçar’ın “Unut Beni Kalbimdeki Hicranla Yalnız Kalayım ve Anar Ömrümce Gönül Giden Sevgilileri gibi TRT repertuvarında yirminin üzerinde eseri bulunduğunu hatırlatan Belediye Başkanımız Tolga Erener, “Göreleli ünlü şairimiz Ahmet Kaçar yaşarken sanatı sanat yapan bir ustayla hasbıhal etmenin, onun dilinden ezgiler, nameler dinlemenin onurunu, gururunu yaşadım. İnanın onu anlatmaya kelimeler yetmez. Bugün kendisi aramızda yok ama kendisi ve yaptığı sanatı kalbimizde yaşıyor. Ünlü şairimiz Ahmet Kaçar’a tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Bu programda emeği bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.