ARABA ÇARPAN SOKAK KÖPEĞİNİN YARDIMINA BELEDİYEMİZ KOŞTU

Görele’de bir aracın çarpması sonucu ayağından ağır yaralanan sokak köpeğinin imdadına Görele Belediyesi Geçici Hayvan Bakım evi ekipleri yetişti.

Kumyalı Mahallesinde ayağından yaralı olan sokak köpeğini gören vatandaşlar, Belediyemiz Çağrı merkezini arayarak durumu bildirdi. Talebin aktarılmasının hemen ardından harekete gecen Görele Belediyesi Geçici Hayvan Bakım evi ekiplerimiz, yaralı sokak köpeğini Hasta, Yaralı Hayvan Tedavi Nakil aracımız ile barınağa götürdü. Görele Belediyesinde görevli veteriner hekim Ali Yaşar Meriç tarafından tedavisi yapılan sokak köpeği karantinaya alındı.

Çağrı Merkezi’ne gelen her ihbarlara hızlı bir şekilde ulaştıklarını belirten Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, “Yaralı köpeğin durumunu bildiren duyarlı vatandaşımıza, çağrı merkezimiz ve veteriner hekimimize hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Görele Belediyesi Geçici Hayvan Bakım evinde yüzlerce hayvanın tedavisinin edildiğini aktaran Belediye Başkanımız Tolga Erener, “Sevimli dostlarımız sokak hayvanlarımız için belediye ekiplerimiz her zaman iş başında olmuştur. Görele Belediyesi Geçici Hayvan Bakım evimizde yüzlerce sokak hayvanımız tedavi edilerek, sahiplenmesi yapılmıştır. Hayvan sever vatandaşlarımızdan da elini taşın altına koymalarını ve bakım evimize sahip çıkmalarını bekliyoruz. Bütün aşıları ve bakımı yapılmış yavru ya da yetişkin hayvanları sahiplenmek isteyen vatandaşlarımızı da yine bakım evimize bekliyoruz” dedi.

Veteriner Hekim Ali Yaşar Meriç ise, ayağından ağır yaralanan sokak köpeğine anında müdahale edildiğini belirterek, “Sokak köpeğimizin durumu şuanda çok iyi. İlk geldiği zaman ayağından ağır yaralı olan sokak köpeğinin ayağını tedavi ederek, karantinaya aldık. Şuanda yaralı köpeğimizin gerekli bakımları devam etmektedir. En kısa zamanda sağlığına kavuşup, sahiplenmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.