BAŞKANIMIZ BELEDİYEMİZE KAZANDIRDIĞI ARAMA KURTARMA ARACINI İNCELEDİ

Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, Japonya Büyükelçiliğinden hibe olarak belediyemize alınacak olan tam donanımlı Arama Kurtarma aracını inceledi.

Belediye Başkanımız Tolga Erener, inceleme esnasında Görele’ye de müjdesini vererek, aracın 1 ay içerisinde teslim edileceğini söyledi.

Belediye Başkanımız Tolga Erener, hibe bütçeyle Belediyemize gönderilecek olan tam donanımlı arama kurtarma aracı doğal afet ve profesyonel kurtarma gerektiren kazalara çok kısa zamanda müdahale edilmesini sağlayacağını ifade etti.

Son yıllarda alınan itfaiye araçları ile İtfaiye Teşkilatını güçlendiren Belediyemiz, tam donanımlı arama kurtarma aracı ile bölgemizde meydana gelebilecek her türlü kaza ve doğal afete müdahale edebilecek duruma gelecek, Giresun AFAD ekibinin yükünü hafifletecektir.

Belediye Başkanımız Tolga Erener, Trafik kazaları ve doğal afetler sonucu meydana gelebilecek ölümlü vakaları en aza indirmek amacıyla ilçeye kazandırılması planlanan tam donanımlı arama kurtarma aracı için düğmeye basmış, Japonya Büyükelçiliğine sunduğu “Yaşamda Tutmak İçin Arama Kurtarma Ekibi Kurulması Projesi” Japonya Büyük Elçiliği tarafından kabul görmüştü. Yapılan imza protokolü sonucu hibe bütçeyle aracın ilçeye kazandırılması sağlanmıştı.