BAŞKANIMIZ ERENER, ENGELLİ VATANDAŞLARA YÖNELİK BAŞLATILAN ‘DIŞ MEKAN SÜS BİTKİLERİ YETİŞTİRME’ ÇALIŞMALARINA KATILDI.

Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, Eynesil’de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca finanse edilen, Giresun Valiliğinin koordinasyonunda, Eynesil Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce yürütülen “Engelimiz üretime katılmaya engel değil” projesi kapsamında engelli vatandaşlara yönelik başlatılan dış mekan süs bitkileri yetiştirme çalışmalarına katıldı.

Eynesil Gümüşçay Mahallesinde bulunan cam serada sürdürülen çalışmaları ziyaret eden Başkanımız Erener, burada engelli vatandaşlarla bir araya geldi. Çalışmalarla ilgili olarak bilgi alan Başkanımız Erener, engelli vatandaşlarla birlikte çiçek dikti.

Toplumun engelli bireyleri günlük hayatın içerisine çekmek için çaba harcamaları gerektiğini belirten Başkanımız Erener, “Modern şehircilikte engelli bireyleri kendi kendine yetebileceği, geçimini sağlayacak şekilde gelir getirici faaliyetlere yönlendirmeliyiz. Eynesil’de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca finanse edilen “Engelimiz üretime katılmaya engel değil” projesi de bu faaliyetlerden bir tanesidir. Hem engelli kardeşlerimizin ekonomisine katkı sağlayacak, hem de engelleri aşıp, sosyal hayata atılmalarına öncülük edecektir. İnşallah bu proje amacına ulaşır. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Başkanımızın engelli vatandaşlara yönelik başlatılan dış mekan süs bitkileri yetiştirme çalışmalarına katıldığı programda Görele Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Eynesil Kaymakamı Yılmaz Kurt, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Fadıl Öztürk, Türkiye Omurilik Felçliler Derneği Görele Şube Başkanı Asiye Divli’de yer aldı.