BAŞKANIMIZ GENÇLERLE ÇANAKKALE VE BURSA GEZİLERİNDE BULUŞTU…

Görele Belediyesi ve ilçe Kaymakamlığının destekleriyle Görele Gençliği, Çanakkale ve Bursa gezilerinde buluştu.

Çanakkale ve Bursa’da tarihini, ecdatlarını tanıma fırsatı bulan gençleri gezilerinde Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, Görele Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’te eşlik etti.

Gençler, Belediye Başkanımız Tolga Erener ve Kaymakamımız Erdoğan Turan Ermiş ile birlikte uzman rehberler eşliğinde Dünya savaş tarihine gecen nice kahramanlıkların, dramların, acıların, yoklukların ve yoksullukların yaşandığı ve sonunda imamın ve vatan sevgisinin galip geldiği Çanakkale’de destanın yazıldığı bölgeleri gezerek, tanıma fırsatı buldular. Gençler daha sonra Bursa gezisinde Osman ve Orhan Gazi türbeleri ile Ulucami’yi
ziyaret ederek, şehitlerimizin ve ecdatlarımızın ruhlarına kuranı kerim okuyarak, dua ettiler.

Gençlerin bu gezisine ortak olarak ev sahipliğini yapan Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, belediye olarak Çanakkale’ye hiç gitme fırsatı bulamayan gençlere destek vererek, tarihlerini tanımalarını sağlayacaklarını söyledi.

Çanakkale ve Bursa gezilerinin tarihimizi iyi bilmemiz ve tanımamız açısından oldukça verimli geçtiğini belirten Başkanımız Erener, “Ben öncelikle sizlerin bu etkinliğine hem maddi, hemde bizzat kendisi gelerek manevi destekte bulunarak örnek bir devlet adamlığı gösteren İlçe Kaymakamımız Erdoğan Turan Ermiş’e çok teşekkür ediyorum. Biz belediye olarak kimseyi kapımızdan çevirmeyerek, her türlü desteği katkıyı sağlamaya çalıştık. Burada önemli olan o manevi duyguyu yakalayabilmektir.Görele için siz gençler için bir şeyler yapabilmektir. Bu gezinin düzenlenmesinde tabi ki siz gençlerin emekleri yüksek. Sizlerin sayesinde bende Gelibolu’yu gezme fırsatı buldum. Tarihimize tanıklık ettik. Bu gibi etkinliklere daha fazla önem vererek, buraları hiç görmeyen, tanıma fırsatı olmayan, tarihimizle yüzleşemeyen gençlerimize belediye olarak desteklerimizi sürdüreceğiz” dedi.