BAŞKANIMIZ KEMENÇE ÜSTATLARIMIZ VE KÜLTÜR MİRASLARIMIZIN MEZARINI ZİYARET ETTİ

Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, Kurban Bayramı öncesi hayatını kaybeden kemençe üstatlarımız ve kültür miraslarımızın mezarını ziyaret etti.

Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, Araştırmacı Yazar Emekli Öğretmen Hayrettin Günay ve gençlerle birlikte Kurban Bayramı öncesi hayatını kaybeden kemençe üstatlarımızdan Karaman, Katip Şadi, Mehmet Sırrı Öztürk, Mehmet Maksutoğlu, Sami Günay, Güfte Yazarı Şair Ahmet Kaçar ve 1. Dünya Savaşı yıllarında ilçedeki Rus işgaline karşı büyük kahramanlıklar ortaya koyan Gülüşan Maksutoğlu’nun (Dursun Çavuş) mezarını ziyaret ederek, dualar etti.

Kemençe üstatlarımız ve kültür miraslarımızın mezarına karanfil bırakan Belediye Başkanımız Tolga Erener, ilçemizin kemençe üstatlarımızı, değerlerimizi ve kültür miraslarımızın isimlerini belediye olarak yaşatmaya, gelecek nesillere aktarmaya devam ettiklerini söyledi.

Görele’nin değerlerini asla unutmayacağını belirten Belediye Başkanımız Tolga Erener, “Yarın kutlayacak olduğumuz Kurban Bayramı öncesi kemençe üstatlarımızın ve kültür miraslarımızın mezarlarını Araştırmacı Yazar Emekli Öğretmen Hayrettin Günay ve gençlerle birlikte ziyaret ederek, dualar okuduk. İlçemize önemli kazanımları olan değerlerimizi unutmamız mümkün değildir. İlçemiz değerlerimizin bıraktığı miraslarla adını duyurmaya devam ediyor. Ben kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Kurban Bayramınızı kutluyorum” dedi.