BAŞKANIMIZ ‘KUŞDİLİ KÜLTÜRÜ’ KONULU PANALE KATILDI

Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Konferans salonunda düzenlenen ’Kuşdili Kültürü’ konulu panele katıldı.

Belediye Başkanımız Tolga Erener, Kuşdilinin UNESCO’nun “İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası” listesine alındığını hatırlatarak, bu dilin sadece Çanakçı’ya özgü bir dil olduğunu vurguladı.

Islıkla haberleşme yöntemi olan Kuşdili’nin 500 yıllık bir geçmişi olduğunu belirten Belediye Başkanımız Tolga Erener, “Sadece Çanakçı’yı değil, Türkiye’yi ilgilendiren önemli bir kültürdür Kuşdili. Bu bağlamda, Kuşdili’nin UNESCO’nun “İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası” listesine girmesi gerçekten sevindirici bir haberdir. Bu kültüre sahip çıkılması da ayrıca gurur vericidir” dedi.

Belediye Başkanımız Tolga Erener, bu kültüre yaşatan, üzerinde büyük emekleri olanlara da teşekkür etti.