BAŞKANIMIZ ‘KUTLU DOĞUM HAFTASI’ PROGRAMINA KATILDI.

Görele Belediyesi ve Görele Müftülüğü tarafından ‘Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’ temalı kutlu doğum programı düzenlendi.

Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener programa katılarak, kitap standı ve kutsal emanetler resim sergisinin açılışını yaptı.

Belediye Başkanımız Tolga Erener, “Tüm insanlığa kurtarıcı olarak gönderilen Peygamber Efendimiz bizlere sevgiyi, kardeşliği, insanlara iyilik yapmayı, ahlaklı ve dürüst olmayı, adaletli davranmayı öğütlemiştir” dedi.

Başkanımız Erener, “‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ hadisiyle tüm insanların birbiriyle kardeşçe yardımlaşmanın, ‘İki günü birbirine eşit olan zarardadır’ hadisiyle de insanlığın huzuru için çalışmanın ve ilerlemenin önemini bizlere hatırlattı. İnsanlığın huzur içinde yaşayabileceği bir dünya için temel insani değerleri ortaya koyan Yüce Peygamberimizin doğumu, tüm insanlık için karanlıktan bir kurtuluş ışığı olmuştur. Peygamberimiz, hayatı boyunca rahmet, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi tüm erdemli değerleri kişiliğinde toplamıştır. Ebedi hayatımızda onun şefaatine mazhar olmamız dileğiyle, Kutlu Doğum Haftasının Göreleli hemşerilerime ve tüm İslam Alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Program kur’an-ı kerim tilaveti okunması ve Türk tasavvuf musikisi konserinin ardından sona erdi.