BAŞKANIMIZ MÜJDE ÜZERİNE MÜJDE VERDİ!

Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, AK Parti Giresun Milletvekilimiz Sabri Öztürk’ün katılımıyla düzenlenen AK Parti İlçe Danışma toplantısında Görele’ye müjde üzerine müjde verdi.

Yaptığı hizmet ve getirdiği yeniliklerle ilçede değişimin yüzünü yaşatan Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, kısa zamanda ilçeye yapılması planlanan yatırımların müjdesini verdi.

Tüm teşkilatla uyum içerisinde çalışarak, hizmet yapmaya ve üretmeye devam ettiklerini belirten Başkanımız Erener, “Tüm teşkilatımızla uyum içerisinde çalışarak, belediye olarak hizmetlerimize devam ediyoruz. Gerçekten bu uyum Görele’de başarıyı getirdi. Görele Belediyesi gün geçtikçe güçlenmeye devam ediyor. Aralık ayını görmeden 2016 yılı içerisinde düğün salonumuz, yeni bir mezbahanemiz, yeni otogarımız ve bir hayvan barınağımız için ihalelerimizi açıyoruz. Görele’ye yakışır bir otogar, mezbahane, düğün salonu ve bu bölgede olmayan bir hayvan barınağını ilçemize hep birlikte kazandıracağız” dedi.

İlçede 1960 yıllara dayalı alt yapıyı tamamen bertaraf edip, yenilediklerini ifade eden Başkanımız Erener, şunları kaydetti:

“İlçemizde Belediyemizin kardeş belediyesi olan Esenyurt Belediyesi tarafından yapımına başlanılan “Salih Sinirlioğlu Prestij Cadde Projesi” ile “Meydan Projesi” en geç Mayıs ayının sonuna kadar halkımızın hizmetine girecektir. Tirebolu, Espiye ve Görele Belediyesi tarafından ortaklaşa İller Bankası vasıtasıyla 14 köyü kapsayacak şekilde yapılacak olan Gelevera Deresinden içme suyu getirme hattı proje çalışmalarına başladık. Görele’de kangren haline gelmiş olan Pazar yeri çalışmalarımız son aşamasına geldi. Belediyemiz hizmet haricinde sosyal alanlarda da bütün eksikliklere el atıyor. Özellikle cenazelerde taziye çadırımızla halkımızın en acılı gününde yanında oluyoruz. Evde temizlik hizmetlerimizle ilçemizin neresinde bir mazlum varsa tespit edip onlar için gerekli olan çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Görele’de iki hektarlık alanda kentsel dönüşüm projesi yürüteceklerini, toplam 7 dereninde ıslah edileceğinin müjdesini de veren Başkanımız Erener, “Görele’de 2 hektarlık alanda yürütülecek olan kentsel dönüşüm projemiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafında yürütüldü, Bakanlar Kurulu tarafından kabul edildi. Yaklaşık Maliyeti 100 Milyon lira olacak olan çok büyük dev bir proje geliyor. KİPTAŞ ile sözleşme yaptık. Onlarında yönetim kurulundan geçti. Nasipse daha çalışmalarına başlayacağız. Belki 2 veya 3 yıl içerisinde Karadeniz’in gerçekten de paylayan yıldızını hep birlikte inşa edeceğiz. Yıllardır Görele’nin en büyük sorunları olan ve ilçenin içerisinden geçen derelerin ıslahını işlerini Devlet Su İşleri üstlendi. İhalesini yaptı ve bu ay sonunda Yeşiltepe Mahallesi Stadyum Deresi yapılmaya başlanıyor. Toplam 7 tane deremiz ıslah edilecek. 1 yıl sürecek toplam 4 Milyon 168 Bin liraya mal edildi. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.