BELEDİYE BAŞKANLIĞIMIZDAN ÖNEMLİ DUYURU

Bilindiği üzere Dünya Sağlık Örgütü tarafından PANDEMİ olarak nitelendirilen Korona virüs salgınından korunmak ve salgının yayılmasını engellemek için bütün Dünya ülkeleri mücadele etmektedir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 7 Nisan 2020 tarihinde yayınlanan “Tek Kullanımlık Maske, Eldiven Gibi Kişisel Hijyen Malzeme Atıklarının Yönetiminde Covid-19 Tedbirlerine İlişkin Genelge” si gereğince;

Vatandaşlarımızın kullanmış olduğu maske, eldiven ve kişisel hijyen malzemelerini evlerinde ve iş yerlerinde diğer evsel atıklardan ayrı olarak, yırtılmaya dayanıklı çöp poşetlerinde biriktirip, 72 saat beklettikten sonra belediyemiz tarafından şehrin belli noktalarına konulan ve üzerinde maske, eldiven atıkları için kullanılması gerektiği belirtilen işaretler bulunan kovalara atılması gerekmektedir.

Vatandaşlarımıza ilanen duyurulur.