BELEDİYEMİZ TARAFINDAN ÇAVUŞLU EKMEĞİNİN TESCİLLENMESİ BELDEDE SEVİNÇ YARATTI.

Görele Belediyesi tarafından Çavuşlu ekmeğinin, Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret olarak tescillenmesi beldede sevinç yarattı.

Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, belediye tarafından yürüttükleri çalışmanın meyvesini verdiklerini belirterek Çavuşlu Ekmeğinin coğrafi işaret olarak tescillenmesinin ardından bu sevinçli haberi Çavuşlu Beldesine giderek fırıncılarla paylaştı.

Belediye Başkanımız Tolga Erener, Çavuşlu ekmeğinin lezzetli olduğuna ilişkin Türk Patent ve Marka Kurumuna dosyamızı sunduklarını,  yaklaşık 2,5 yıldır Ankara’da bu işi takip ederek, Çavuşlu Ekmeğinin coğrafi işaret olarak tescillenmesini sağladıklarını söyledi.

Çavuşlu Ekmeği bundan sonra hak ettiği değeri kazanacağını belirten Belediye Başkanımız Tolga Erener, “Görele Belediyesi olarak bu ikinci tescil almamızdır. Bilindiği üzere ilk olarak Görele Dondurması coğrafi işaret alarak tescillenmesini sağlamıştık. Bununda faydasını gördük mü aşırı derecede gördük. Öncelikli olarak Türkiye’de tanınmaya başlandı. Coğrafi işaretli ürünler zirvesinde Görele kendisini temsil etti. Bundan sonraki zirvelerde de Çavuşlu artık kendisini ekmeğiyle beraber temsil edecek. En önemli boyutu reklam. Çavuşlu ekmeğinin kalitesini sadece yiyen bilirken, şimdi coğrafi işareti takip eden insanların hepsi merak edecek. Bundan sonrada inşallah bunun paketlenerek, Türkiye çapında satışına gidilecektir” dedi.

Çavuşlu Ekmeğinin coğrafi işaret olarak tescillenmesinin beldede istihdamı da arttıracağını ifade eden Belediye Başkanımız Tolga Erener, şunları kaydetti:

“Görele’nin Çavuşlu beldesi küçük bir yer olmasına rağmen ekmekler diyarı olarak anılmakta ve 10 tane ekmek fırını bulunmakta. Hepsi de hemen hemen iş yapmaktadır. Bu fırınlarda ortalama 40-50 kişi veya daha fazlasının çalıştığını düşünürsek bu işten bu kadar kişi ekmek yiyor. Bu sayı artar mı? Çavuşlu Ekmeğinin coğrafi işaret olarak tescillenmesinin bu sayıyı da arttıracağını düşünüyorum” dedi.