BELEDİYEMİZ TARAFINDAN GÖRELE MAHKEME SİCİLİ KİTABI YAYINLANDI!

Belediyemiz kültürel faaliyetlerin ilk kitabı olan “Görele Mahkeme Sicili”(1898 Tarihli Tescil-i Vekalet Defteri) yayınlandı.

Göreleli hemşerimiz Ayfer Albayrak tarafından kaleme alınan “Görele Mahkeme Sicili” kitabında Şer’iyye Sicilleri, siyasi tarihin yanı sıra askeri, iktisadi yapı ve belediyecilik bakımından çok kıymetli bilgilere yer verildiği gibi, bu kitap sayesinde Göreleli hemşerilerimiz atalarının izlerine ulaşacak, geçmişteki Görele’yi yaşayacak, geçmişle gelecek arasında bir bağ kuracaklardır.

Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, Görele coğrafyasının tarihine, kültürüne, sanatına, edebiyatına ışık tutacak eserlerin desteklenmesine devam edeceklerini söyledi.

Şer’iyye Sicilindeki kaynakların kullanıldığı kitapla Görelelilerin atalarının izlerine ulaşacaklarını, geçmişteki Görele’yi yaşayacak, geçmişle gelecek arasında bir bağ kuracaklarını belirten Başkanımız Erener, “Son yıllarda yerel tarihe ve şehir tarihine giderek artan bir ilgi duyulmaktadır. İnsanlar kendi aile geçmişlerini, atalarının neler yaptığını, nasıl yaşayacaklarını bilmek istemektedirler. Görele’nin eski çağlardaki siyasi ve sosyal hayatına dair yapılan çalışmalar sınırlıdır ve istenilen ölçüde değildir. Üzerinde yaşadığımız Görele coğrafyasının tarihine, kültürüne, sanatına, edebiyatına ışık tutacak eserlerin desteklenmesi ve yayınlanması sosyal belediyecilik anlayışımızın bir gerçeğidir. Belediye olarak kültürel faaliyetlerimiz devam edecektir. Bu kitabımızı şuanda yazılmakta olan “Görele Tarihi” devam edecektir. Bu vesile ile Görele’ye böyle bir kültür eseri kazandıran Ayfer Albayrak’a ve yayın danışmanlığını üstlenen Ayhan Yüksel’e, emeği gecen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Görele Mahkeme Sicili” kitabını Göreleli hemşerilerimiz ücretsiz olarak Görele Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden temin edebilirler.