BELEDİYEMİZ TARAFINDAN PARKOMAT VE OTOPARK ÜCRETLERİNDE DEĞİŞİKLİĞE GİDİLDİ

Görele Belediyesi tarafından uygulanan parkomat (ücretli açık otopark) sisteminde fiyat değişikliğine gidildi.

Görele Belediyesi tarafından ilçede araç trafiğini rahatlatmak, düzensiz araç parkının önüne geçmek için başlatılan parkomat uygulamasında vatandaşlarımızın yoğun isteği üzerine Belediyemiz meclisince alınan kararla ücretlendirme de değişikliğe gidildi.

Uygulamaya gecen parkomat sistemi ilçede araç parkının en sık yapıldığı Salih Sinirlioğlu caddesi, Şehit Yüzbaşı Temel Kuğu Bulvarı, Fevzi Çakmak Caddesi ve Mebus Şevket Bey caddesinin bir kısmında uygulanıyordu.

İlk 20 dakikası ücretsiz olan parkomat uygulamasında yeni fiyatlandırma ise şu şekilde oluştu.

“20 dakikadan bir saate kadar 3 lira, 20 dakikadan iki saate kadar 4 lira, 20 dakikadan üç saate kadar 5 lira, 20 dakikadan dört saate kadar 6 lira, 20 dakikadan beş saate kadar 7 lira, 20 dakikadan altı saate kadar 8 lira, gün boyu ise 10 lira”

Otopark ücretleri ise ilk iki saat 3 lira, tam gün 5 lira, kayıp bilet ücreti 5 lira olarak uygulandı.