Belediyemizce “Bisiklet ve Engelli Yollarının Yeri ve Önemi” Anlatıldı!

Belediyemiz tarafından Görele Omurilik Felçlileri Derneği Şubesinin öncülüğünde 21. Yüzyılda büyük dönüşümde Bisiklet ve Engelli yollarının yeri ve önemi konulu konferans düzenlendi.

Görele Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Türkiye Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz, 1850’li yıllarda toplumsal yaşama katılan bisikletin günümüze kadar geçirdiği değişimleri anlatarak, ABD, Avrupa, Asya ve Afrika toplumlarının bisiklete bakış açısının ekonomik ve sosyal sebeplerle nedeniyle ayrıldığını söyledi.Bisikletin doğaya dolayısıyla insana ve ekonomiye sağlayabileceği faydaların gözardı edilemez düzeyde olduğunu belirtenSuyabatmaz, “Bisiklet, bir ulaşım taşıtıdır. Çağdaş kent yaşamında insanın kendini bulması için büyük önemi var.

Avrupa’daki şehirlerde bisiklet yolları, metro istasyonlarında bisiklet otoparkları mevcut. Doğaya dolayısıyla insana ve ekonomiye sağlayabileceği faydalar gözardı edilemez düzeydedir. Kentlerimizde güvenli bisiklet yollarını ve park sistemlerini yaygınlaştırmak zorundayız. Bisikletli ulaşım, çevre dostu olması, daha sağlıklı bir yaşam imkanı sunması ve trafik sorununa alternatif geliştirmesinden ötürü her gün çoğalan binlerce kişinin ulaşım yöntemi olmuş durumda. Masraflarının yarısını devletin karşıladığı ve büyük bir toplumsal talebin olduğu bisiklet yollarının yapımını belediyelerin öncelikli hizmet olarak görmesini sağlamamız gerek, dedi.Suyabatmaz, son zamanlarda sevindirici biçimde hemen her yerde engellilerin daha rahat yürüyebilmesi için düzenlemeler yapılmaya başlandığını belirterek, böylesi güzel gelişmeleri görmek sevindirici, fakat aynı hassasiyetin bisiklet yolları için gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, Türkiye Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz’a Görele anısına plaket takdim ederek, Türkiye Bisikletliler Derneği Başkanı hemşerimiz Murat Suyabatmaz kardeşime bize ulaştırdığı bu bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah kendisinin öncülüğünde belirlenen noktalara bisiklet yolları bizlerde yaptırırız. Kendisinin yanındayız ve projelerini her zaman desteklemeye hazırız, dedi.