BELEDİYEMİZDEN AİLE İÇİ ŞİDDET VE KADIN KONULU PANEL!

Belediyemiz tarafından “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” olması dolayısıyla aile içi şiddet ve kadın konulu panel düzenlendi.

Belediyemiz tarafından düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan Psikolojik Danışman Mehtap Kayaoğlu, kadına yönelik şiddetin temelinde kişilerin ahlaki yetersizliğinin ve psikolojik rahatsızlıklarının yattığını söyledi.

Ev içi şiddet öncelikle her şiddet türünde olduğu gibi bireyin ruh ve beden sağlığını bozduğunu belirten, “Bunun yanında aile içi huzur ve güven ortamını zedeler. Şiddetin var olduğu ortamlarda yetişen çocuklar güvensiz olurlar. Saygı kültürünü edinemezler. İlerde kendi sorunlarını da şiddet yoluyla çözmeye çalışırlar. Empati kuramazlar. Dolayısıyla şiddetin olduğu aile, toplumun huzuru için de bir tehdit arz etmekte olup şiddetin genele yayılımının zeminini oluşturmuş olur. Aile içinde sevgi ve saygı kültürüyle büyüyen bir çocuğun şiddet eğilimi daha düşük olacaktır. Bu nedenle şiddet en çok ailede öğrenildiğinden sağlam bir aile yapısı oluşturulmalıdır. Toplumu huzurlu aileler inşa ettikçe toplumsal barış ve güven ortamı da sağlanmış olacaktır diye düşünüyorum” dedi.

Belediye Başkanımız Tolga Erener ise, kadının aktif bir şekilde yer ve görev aldığı toplumun refah düzeyi arttığını belirterek “Kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesinin mümkün olmadığına inanıyorum. Kadına uygulanan şiddetin de destekçisi olamayız, olmamalıyız. Kadına şiddet uygulamak tasvip edilemeyecek harekettir. Kadına şiddet uygulamanın da artık ağır yükümlülükleri vardır. Belediyemiz olarak bu konuları ele alarak, kadınlarımızdan ziyade erkeklerimizi bilinçlendirmek istedik. Güzelde bir panel oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Başkanımız Erener, daha sonra salondaki kadınların kadınlar gününü kutlayarak, karanfil hediye etti.