BELEDİYEMİZDEN HAYVAN SEVGİSİ VE HAYVAN HAKLARI SEMİNERİ

Görele Belediyesi tarafından hayvan sevgisi ve hayvan haklarını anlatmak amacıyla ilçe genelindeki okullarda “Onlarda Can, Birlikte Yaşam” konulu seminerler verdi

Hayvan Hakları Savunucusu, dizi ve sinema oyuncusu Semih İğdigül, konuşmacı olarak katıldığı seminerlerde hayvanların da sevgi ve şefkatle toplum içerisinde yaşama hakkına sahip olduğunu ifade ederek hayvanlara iyi davranılması gerektiğini belirtti.

İğdigül, “Onlar dilleri olmadığı halde bakışları ile her şeyi anlatabilen, duyabilen ve hissedebilen yaratıklardır. Unutmayalım ki onlar da birer candır. İnsanların vicdan ve merhameti ile sokak hayvanlarına bir tas yemek ve su vermeleri dahi onlar için büyük bir kazanımdır. Hayvanlara karşı şiddete başvurmayalım. Onlar hiçbir zaman insanlara zarar vermezler. Yeter ki insanlar onlara zarar vermesin” dedi.

Hayvan hakları için gece gündüz demeden şehir şehir dolaşarak seminerler verdiğini söyleyen İğdigül, seminerlerinde video ve fotoğraf gösterimi yaparak sokak hayvanları konusunda öğrencileri bilinçli olmaya davet etti.

Zaman zaman öğrencileri de sahneye alarak sokak hayvanları gibi davranıp hayvanlarla empati kurduran Semih İğdigül, “Ben şunu gururla söylüyorum ki; ben bir sokak köpeğiyim. Sadece onların konuşan hali, sesi, onların dile getiremedikleri bir neferim. Gittiğim yerlerde sokak hayvanlarımız için kapınızın önünden yemek ve suyu eksik etmeyin diyorum. Lütfen özellikle küpeli hayvanlardan korkmayın. O küpeli hayvanlar sokaklardan toplanıp, rehabilite merkezlerinde kısırlaştırılıp, tedavileri yapılan ve aşıları ile birlikte kulağına küpe takılarak alındıkları yerlere bırakılan hayvanlardır. Sokak hayvanları zararsızdır. Ne olur onlara acı vermeyelim. Onlar da bizimle beraber yaşasınlar istiyorum” diye konuştu.