BELEDİYEMİZİN BİR KÜLTÜR HİZMETİ DAHA YAYINLANDI…

Görele Belediyesi tarafından kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında kuşaklar arası kültür ve bilgi kopukluğunu önlemek amacıyla basımı tamamlanarak, yayına sunulan ‘Görele ve Yöresi Ağızları’ kitabı okuyucularıyla buluştu.

Görele Belediyesi olarak ilçemizi en iyi şekilde okuyucularına aktaran kültür yayınlarını desteklemeye devam ediyoruz. Araştırmacı Yazar Ayhan Yüksel ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Feridun Emecen tarafından kaleme alınan Görele ve köylerinin 1835 yılına ait nüfus kayıtlarını içeren ‘Görele Kazası Nüfus Defteri’ kitabı ile Göreleli hemşerimiz Ayfer Albayrak tarafından yazılan ‘Görele Mahkeme Sicili’ kitabının ardından hemşerimiz Sinan Koca tarafından kaleme alınan ‘Görele ve Yöresi Ağızları’ kitabını da okuyucularımızla buluşturduk.

Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, ‘Görele ve Yöresi Ağızları’ kitabının Yazarı Sinan Koca ve Görele Nihat Gürel Anadolu Fen Lisesi Tarih Öğretmeni Okan Bilge’yi makamında ağırlayarak, böylesine etkili bir kitap için kendisine teşekkür etti.

Görele Belediyesi tarafından basımı tamamlanarak, okuyucularıyla buluşturulan ‘Görele ve Yöresi Ağızları’ kitabı Görele’nin doğusundan batısına; kuzeyinden güneyine bütün noktaları taranarak ağız özelliklerini muhafaza eden dedelerimiz, ninelerimiz, yaşlılarımızın dinlenmesi; seslerinin kayda alınması ve bu kayıtların deşifre edilmesi suretiyle oluşmuş titiz bir çalışmadır. Kitabımızın yazarı Sinan Koca ayrıca, Görele’nin ağız özelliklerini ses ve şekil bilgisi açısından incelemiş; eserin sonuna da geniş kapsamlı bir ağız sözlüğü eklemiştir.

Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, belediye olarak genel anlayışı, yerel düzeyde projelendirmeye ve faaliyetlerimizin temel unsuru olarak yaşatmaya devam ettiklerini söyledi.

Belediye olarak ciddi bir yayıncılık yapmaya gayret gösterdiklerini belirten Başkanımız Erener, “İlçemizin geçmişiyle bu gününü buluşturmaya devam ediyoruz. Sağlam ve zengin bir kültürel miras üzerine kurulmuş olan şehrimizin ağız özelliklerini bilimsel olarak kayıt altına almaya ve geçmişle, gelecek arasında köprü kurmaya çalışıyoruz. Böylesine değerli bir kültürü gelecek kuşaklara aktarılabilmesi için ortaya konan emeği bütün okurlarımızın hakkıyla takdir edeceğinden eminiz. Bu vesileyle çalışmanın sahibi Sinan Koca’ya, basım işini üstlenen Melisa Matbaacılığın sahibi hemşerimiz İlhan Ergül’e ve bu yayını Görele halkına sunulmasında yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

‘Görele ve Yöresi Ağızları’ kitabının Yazarı Sinan Koca imzalı kitabını Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener’e hediye ederken Başkanımız Erener ise, Koca ve Bilge’ye Görele anısına plaket takdim etti.