BİR KÜLTÜR YAYINIMIZ DAHA OKUYUCULARIYLA BULUŞTU

Görele Belediyesi tarafından kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında basımı tamamlanarak, yayına sunulan ‘Dünden Bugüne Kuşçulu Köyü’ adlı kitabımız okuyucularıyla buluştu.

Görele Belediyesi olarak ilçemizi en iyi şekilde okuyucularına aktaran kültür yayınlarını desteklemeye devam ediyoruz. Görele Kazası Nüfus Defteri (Feridun M. Emecen, Ayhan Yüksel), Görele Mahkeme Sicili (Ayfer Albayrak), Görele ve yöresi Ağızları kitabı (Sinan Koca), ‘Bağdat’tan Görele’ye Mektuplar’ (Mevlüt Kaya), ‘Görele Tarihi Kuruluşu ve Yükselişi’ (Feridun M. Emecen, Ayhan Yüksel ve İshak Keskin) ardından Araştırmacı Yazar Seyfullah Çiçek tarafından kaleme alınan ‘Dünden Bugüne Kuşçulu Köyü’ adlı kitabımızda kültür yayınlarımız arasında yerini aldı.

Birinci Cihan Harbi’nde Sarıkamış bozgunundan sonra düşman güçler tarafından işgal edilen ancak bu işgali hazmedemeyen köylülerin gizli bir örgüt kurarak düşman güçlerine karşı direnişinin anlatıldığı ‘Dünden Bugüne Kuşçulu Köyü’ adlı kitabımızda Kuşçulu köyünün coğrafik yapısı, tarihi, sosyal ve kültürel yönlere de yer verildi.

Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, ‘Dünden Bugüne Kuşçulu Köyü’ kitabımızın yazarlarından Seyfullah Çiçek’i makamında ağırlayarak, Belediye olarak kültürümüzü en iyi şekilde yansıtacak olan bir kültür yayınını daha okuyucularla buluşturduklarını söyledi.

Belediye olarak kültür ve sanat etkinliklerine devam edeceklerini belirten Belediye Başkanımız Tolga Erener, Belediyemizin katkıları ile basılan güzel bir eser olan “Kuşçulu Köyü” kitabı için emeği geçenlerden başta Seyfullah Çiçek olmak üzere Özcan Temel, Mehmet Erenel, Sadi Kaya, Harun Durak, Seval Demirel ve Sabri Erden’e çok teşekkür ediyorum. Gerçekten güzel bir eser ortaya koymuşlar. Belediye olarak kültür yayınlarımıza devam edeceğiz. Emeği geçenlere ve özellikle bu çalışmalarımızda bize destek veren hemşerimiz Melisa Matbaacılık sahibi İlhan Ergül’e ayrıca teşekkür ederim” dedi.

Araştırmacı Yazar Seyfullah Çiçek ise, Belediye Başkanımız Tolga Erener’e kitap hakkında bilgiler vererek, böylesine güzel bir eserin ortaya çıkmasında sağladığı katkılardan dolayı teşekkür etti.

Kitap tanıtımında Kuşçulu Köyü Dernek Başkanı Harun Durak ile köy sakinleri hazır bulundu.