BİR PROJEMİZ DAHA KABUL GÖRDÜ

İtfaiye Teşkilatı birimine yeni bir araç daha kazandırmak için harekete gecen Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener’in 2016 yılı Yerel Projelere Hibe Programı çerçevesinde Japonya Büyükelçiliğine sunduğu “Yaşamda Tutmak İçin Arama Kurtarma Ekibi Kurulması Projesi” kabul gördü.

Trafik kazaları ve doğal afetler sonucu meydana gelebilecek ölümlü vakaları en aza indirmek amacıyla ilçeye kazandırılması planlanan tam donanımlı arama kurtarma aracı için düğmeye basan Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener’in Japonya Büyükelçiliğine sunduğu “Yaşamda Tutmak İçin Arama Kurtarma Ekibi Kurulması Projesi” Japonya Büyük Elçiliği tarafından kabul gördü.

Eynesil İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fadıl Öztürk tarafından hazırlanan Proje kapsamında Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, Japonya Büyükelçisi Sayın Hiroshi OKA tarafından 06 Mart 2017 günü Japonya Büyükelçiliği Rezidansında düzenlenecek olan imza törenine katılmak üzere Ankara’ya davet edildi.

Son yıllarda alınan itfaiye araçları ile İtfaiye Teşkilatını güçlendiren Belediyemiz, tam donanımlı arama kurtarma aracı ile bölgemizde meydana gelebilecek her türlü kaza ve doğal afete müdahale edebilecek duruma gelecek, Giresun AFAD ekibinin yükünü hafifletecektir.

Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, 2016 yılı Yerel Projelere Hibe Programı çerçevesinde Japonya Büyükelçiliğine sunulan “Yaşamda Tutmak İçin Arama Kurtarma Ekibi Kurulması Projesi”nin değerlendirmeden geçerek, kabul gördüğünü söyledi.

Belediyemize gönderilecek olan hibe bütçe ile tam donanımlı arama kurtarma aracı doğal afet ve profesyonel kurtarma gerektiren kazalara çok kısa zamanda müdahale edilmesini sağlayacağını ifade edem Başkanımız Erener, şunları kaydetti:

“Trafik kazaları ve doğal afetlerde kullanmak için itfaiye teşkilatına tam donanımlı arama kurtarma aracı kazandırmak için harekete geçtik. Bununla alakalı olarak Japonya Büyükelçiliği 2016 yılı Yerel Projelere Hibe Programına müracaat ettik. Talebimizi yerinde incelemek üzere Japonya Büyükelçilik ekiplerini ilçemizde ağırladık. Projemiz birçok belediye ve sivil toplum kuruluşlarının projeleri arasında ilk 11’de yer alarak değerlendirmeyi geçti ve kabul gördü. Doğal afet veya herhangi bir kaza olaylarında ilk müdahalenin çok önem arz ettiği dikkate alındığında bölgemiz için son derece önemli olan tam donanımlı arama kurtarma aracı belediyemize kazandırdık. Aracımız için protokol imzalamak için Ankara’da bulunacağız. Projenin hazırlanması ve kabul edilmesi sürecinin 15 ay sürdü. Emeği gecen herkese teşekkürlerimi sunuyorum”