GELENEKSEL ÇOCUK OYUNCAKLARI İLÇEMİZDE CANLANACAK

Görele Belediyesi Karadeniz Ekolojik Kalkınma Derneği, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Altınordu Belediyesi işbirliğinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın GENÇDES Programı kapsamında, unutulmaya yüz tutmuş ‘Geleneksel Çocuk Oyuncakları’ projesi için ilk adım atıldı.

Proje kapsamında unutulmaya yüz tutmuş kültürel miraslarımızdan olan çocuk oyunlarının yeniden hatırlatılması amaçlanıyor.

Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Toplantı Salonunda projenin tanıtım toplantısına katılarak, bu projenin hayata geçmesiyle Görele’de yine ilkleri gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyledi.

Geleneksel Çocuk Oyuncakları’ projesinin ilçe adına çok önemli bir proje olduğunu belirten Belediye Başkanımız Tolga Erener, “Çocuklarımızdaki obezite riskini azaltmak, doğal oyuncaklarla yeniden bağ kurmalarını sağlamak ve birlikte oyun oynayarak birlikte bir toplum olduklarını çocuklarımıza erken genç yaşta hatırlatmak için kurgulanan projenin Bölgemize hayırlı olmasını dileriz” dedi.