GÖRELE BELEDİYESİ İTFAİYE TEŞKİLATIMIZ TARAFINDAN ÖĞRENCİLERE UYGULAMALI YANGIN TATBİKATI EĞİTİMİ VERİLDİ.

Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Görele Belediyesi İtfaiye Teşkilatımız tarafından öğrencilere uygulamalı yangın tatbikatı eğitimi verildi.

Görele Belediyesi İtfaiye Teşkilatımız tarafından okullarımızda yangın tatbikatını gerçekleştirmeye devam ediyor. Ekiplerimiz bu kapsamda Şehit Teğmen Furkan Yayla Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle beraber deprem ve yangın tatbikatı yaptı.

İlk etapta okulda çıkabilecek deprem ve yangın ihtimaline karşı öğrenciler bilgilendirildi. Tatbikatta deprem alarmının verilmesiyle öğrencilerin sınıflarda kalması ve baş-çene pozisyonuyla beklemeleri istendi. Daha sonra ise depremin etkisi sonucu çıkan yangın nedeniyle okulda ikinci alarm verildi.

Okulda bulunan bütün öğrenciler sınıfları boşaltarak, okul bahçesinde toplandı. Yangın önce itfaiye teşkilatımız tarafından söndürüldü. Bu sırada öğrencilere yangına müdahale ve yangın söndürme cihazları hakkında bilgiler aktarıldı.

Tatbikatın sona ermesinin ardından öğrencilere yangın anında yapılması gerekenler, alınacak tedbirler ve yangın söndürme metotları anlatıldı.