GÖRELE DONDURMASI MARKA OLMA YOLUNDA!

Süt, şeker, salep ve meyan kökü ile doğal olarak hazırlanan ve bir asrın üzerinde geçmişi olan Görele dondurmasının ülke genelinde tanıtılması amacıyla belediyemizce çalışma başlatıldı.

Süt, şeker, salep ve meyan kökü ile doğal olarak hazırlanan ve yaklaşık 150 yıllık geçmişi olan Görele dondurmasının Türkiye’ye tanıtılması hedefleniyor.

Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener: ‘Görele dondurmasını önce markalaştıracağız. Bunun yanı sıra patent çalışması başlattık. Yine coğrafi işaretleme için gerekli girişimleri yaptık’ dedi.

Belediye olarak Görele dondurmasını Türkiye ve dünyaya tanıtmak için çalışmalar başlattıklarını ifade eden Başkanımız Erener, şunları kaydetti:

“Marka ve patent alımı için proje hazırladık.  ‘Görele dondurması, bu yöreye has bir lezzet. Ancak bugüne kadar adını Türkiye’ye ve dünyaya duyuramamış yerel bir tat. İlçemizin önemli bir markası. Bu yerel lezzeti dünyaya ve Türkiye’ye tanıtmak için belediye olarak proje başlattık. Görele dondurmasını önce markalaştıracağız. Bunun yanı sıra patent çalışması başlattık. Yine coğrafi işaretleme için gerekli girişimleri yaptık. Çalışmalarımız devam ediyor.’ diye konuştu.

İlçede 35 yıldır dondurma imalatı yapan Şenol Avcı ise dövme olarak yapılan dondurmanın yörenin yaylalarında yetişen ineklerin sütlerinden doğal olarak üretildiğini kaydetti.

Avcı, Görele dondurmasının tarihinin 150 yıl öncesine dayandığına işaret ederek, ‘İlk dönemlerde düğünler ve bayramlarda çocuklara ikram edilmek amacıyla üretilen Görele dondurması bugün ilçenin en önemli markalarından birisi haline geldi.’ dedi.