GÖRELE GENÇLİĞİ ŞÜHEDANIN İZİNDE YÜRÜDÜ

Görele Belediyesi ve Kaymakamlık tarafından düzenlenen Sarıkamış gezisinde gençler, 103 yıl önce Sarıkamış Harekâtı sırasında Allahuekber dağlarında donarak vatan uğruna şehit olan askerlerimizi anmak, hâtıralarını canlı tutmak ve Sarıkamış’ın manevi iklimini yaşatmak için Allahuekber dağlarına çıktı.

Görele Gençliği daha sonra Belediye Başkanımız Tolga Erener, kaymakamımız Erdoğan Turan Ermiş önderliğinde binlerce kişinin katılımıyla ellerinde Türk bayraklarıyla tekbir ve salavatlar getirerek, 8 kilometre yürüdü.

Belediye Başkanımız Tolga Erener, Sarıkamış gezisinin tarihimizi iyi bilmemiz ve tanımamız açısından oldukça verimli geçtiğini söyledi.

Belediye olarak geçmiş tarihimizi genç zihinlere aşılamak için bu tür gezilere her türlü desteği, katkıyı sağlamaya hazır olduklarını belirten Belediye Başkanımız Tolga Erener, “Burada önemli olan o manevi duyguyu yakalayabilmektir. Görele için siz gençler için bir şeyler yapabilmektir. Bu gezinin düzenlenmesinde tabi ki siz gençlerin emekleri yüksek. Sizlerin sayesinde Sarıkamış’ı gezme fırsatı bulduk ve tarihimize tanıklık ettik. Bu gibi etkinliklere daha fazla önem vererek, buraları hiç görmeyen, tanıma fırsatı olmayan, tarihimizle yüzleşemeyen gençlerimize belediye olarak desteklerimizi sürdüreceğiz” dedi.