GÖRELE KEMENÇE VE HORAN FESTİVALİMİZ COŞKULU BAŞLADI

Kültür ve sanatın beşiği Görele’de, Belediyemiz tarafından düzenlenen 12. Uluslararası Kemençe ve Horan Festivalinin birinci günü coşkulu başladı.

Görele Belediyesi tarafından bu yıl 12.cisi düzenlenen Uluslararası Kemençe ve Horan Festivaliyle Kemençenin doğduğu toprakların Görele olduğu ilk gününde tescillendi.

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğlu, Görele Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, 22-23. Dönem Milletvekili Hüseyin Besli, Giresun Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hasan Koçyiğit, siyasi parti temsilcileri, diğer daire amirleri, Dernek Başkanlarının katılımları ve bir çok önemli ismin yer aldığı Kemençe ve Horan Günleri Festivalimizin birinci günü kemençe ve horana doyurdu.

Görele’ye kazandırdığı hizmet, getirdiği yeniliklerle ilkleri yaşatan halkın adamı, gönüllerin Başkanı Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, burada yaptığı konuşmada, Kemençe ve Horan Festivalinin katılım içeriğiyle ve yoğunluk açısından bölgenin en büyük festivallerinden biri olduğunu söyledi.

Kemençe ve Horan kültürünü yaşatmak için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını belirten Belediye Başkanımız Tolga Erener, “Belediye olarak sizlere hizmet etmeye, Görele’ye değerler katmaya, Görele’yi marka bir şehir yapmak için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. Kemençe ilçemiz için önemli bir enstrümandır. Kemençe üstatları hep ilçemizden çıkmıştır. Dolayısıyla Görele Kemençenin ana vatanıdır. Siz değerli halkımıza üç gün sürecek güzel bir festival hazırladık. Zengin içeriği, kadrosu, sanatçılarıyla, temposuyla keyifli bir üç gün geçireceğiz inşallah. Görele’nin sosyal, ekonomik ve kültürel faaliyetlerine zenginlik katacağımıza inanıyorum” dedi.

Kemençe yürüyüşünün ardından start alan Festivalimizin birinci günü Görele Belediye Halk oyunlarının yanı sıra, Katip Şadi, Hüseyin Çendeoğlu, Ertuğrul Alim, Hüseyin Çınar, Kurtuluş Eyibil, Şeyda Karadeniz, Baransel ve Sinan Yılmaz konserinin ardından sona erdi.