GÖRELE KEMENÇE VE HORAN FESTİVALİMİZ COŞKULU BAŞLADI.

Kültür ve sanatın beşiği Görele’de, Belediyemiz tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Kemençe ve Horan Festivalinin birinci günü coşkulu başladı.

Görele Belediyesi tarafından bu yıl 11.cisi düzenlenen Uluslararası Kemençe ve Horan Festivaliyle Kemençenin doğduğu toprakların Görele olduğu ilk gününde tescillendi.

AK Parti Giresun Milletvekilimiz Cemal Öztürk, Görele Kaymakamımız Erdoğan Turan Ermiş, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Sorumlusu Başkan Yardımcısı Mehmet Geldi, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Ada, Giresun Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu, Giresun Orman Bölge Müdürü Veysel Kodalak, AK Parti Görele İlçe Başkanı Kamil Ok, Belediye Meclis Üyelerimiz, Dernek Başkanlarının katılımları ve bir çok önemli ismin yer aldığı Kemençe ve Horan Günleri Festivalimizin birinci günü kemençe ve horana doyurdu.

Görele’ye kazandırdığı hizmet, getirdiği yeniliklerle ilkleri yaşatan halkın adamı, gönüllerin Başkanı Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, burada yaptığı konuşmada, Kemençe ve Horan Festivalinin katılım içeriğiyle ve yoğunluk açısından bölgenin en büyük festivallerinden biri olduğunu söyledi.

Kemençe ve Horan kültürünü yaşatmak için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını belirten Belediye Başkanımız Tolga Erener, “Ebediyete uğurladığımız çok önemli kemençe üstatlarımız oldu. Özellikle bir yıl içerisinde rahmetle anıyorum buradan Mehmet Sırrı Öztürk, Sami Günay, Mehmet Mahsutoğlu, Şenel Dandin. Allah mekanlarını cennet eylesin. Bizlere büyük bir miras bıraktılar. Belediye olarak sizlere hizmet etmeye, Görele’ye değerler katmaya, Görele’yi marka bir şehir yapmak için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz. Özellikle buralı olan büyüğümüz Milletvekilimiz Cemal Öztürk başta olmak üzere, Milletvekillerimize, değerli büyüklerimize, halkımıza, çalışma arkadaşlarıma, bütün personellerime bu başarılı hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Siz değerli halkımıza üç gün sürecek güzel bir festival hazırladık. Zengin içeriği, kadrosu, sanatçılarıyla, temposuyla keyifli bir üç gün geçireceğiz inşallah. Görele’nin sosyal, ekonomik ve kültürel faaliyetlerine zenginlik katacağımıza inanıyorum” dedi.

Kemençe yürüyüşünün ardından start alan Festivalimizin birinci günü Görele Belediye Halk Oyunları ve Kazakistan Halk oyunlarının yanı sıra, Katip Şadi, Ertuğrul Alim, Kamil Yılmaz, Mahmut Uzunöner, Faruk Topal, Sait Uçar ve Ekin Uzunlar’ın konserinin ardından sona erdi.