GÖRELE KEMENÇE VE HORANA DOYDU

Görele Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Kemençe ve Horan Festivalimiz son gününde kemençe ve horana doyurdu.

Görele Meydanında önemli seslerin sahne aldığı festivalimizde vatandaşlarımız geniş halkalar oluşturarak, gecenin geç saatlerine kadar eğlendiler.

Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, eşi Fatmagül Erener ile birlikte vatandaşlarımıza eşlik ederek, kemençenin çıkış yerinin Görele olduğunu tüm dünyaya kanıtladılar.

Belediye Başkanımız Tolga Erener, bu yıl 11.sini düzenlediğimiz Kemençe ve Horan Festivalinde vatandaşlarımızla ve hemşehrilerimizle bir arada olmakta gurur ve onur duyduğunu belirterek, “Kemençe ve Horan Festivaliyle sizlerle bir araya gelerek cem olduk. Allah’ım birlik ve beraberliğimizi bozmasın. İnşallah sizler için düzenlediğimiz festivalimizden memnun kalmıştırsınız. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Buraya geldiniz, katıldınız, heyecanımıza ortak oldunuz” dedi.

AK Parti Giresun Milletvekilimiz Sabri Öztürk ise, festivalde emeği gecen herkese teşekkür ederek, “Muhteşem bir festival, muhteşem bir kalabalık. Görele sanat ve sanatçının yaşatıldığı, kültürüne son derece bağlı bir ilçede. Şanslı bir ilçe de. Çünkü önemli çalışmalara ve önemli projelere imza atmış bir Belediye Başkanına sahip. Ben Tolga Başkanı tekrar kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Başta Kemençenin yaşayan kültür mirası kemençe üstadımız Katip Şadi olmak üzere, önemli isimlerin sahne aldığı festivalimizde yer yerinden oynadı.

Görele’nin kemençe ve horana doyduğu festivalimiz, muhteşem havai fişek gösterisinin ardından sona erdi.