GÖRELE KEMENÇE VE HORANA DOYDU

Görele Belediye tarafından bu yıl 13.’sü düzenlenen ’13. Uluslararası Kemençe ve Horan Günleri’ Kemençe ve horana doyurdu.

Kemençe Kültür evi önünden kemençe sanatçıları eşliğindeki kortej yürüyüşü ile başlayan ’13. Uluslararası Kemençe ve Horan Günleri’ Cumhuriyet Meydanında 3 gün boyunca devam etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’ın da şereflendirdiği ve birbirinden önemli sanatçıların sahne aldığı ’13. Uluslararası Kemençe ve Horan Günleri’ il ve ilçe dışından binlerce kişiyi ağırladı.

Zengin içeriği, sanatçı ve temposuyla, katılımı ve yoğunluğuyla bölgenin en büyük festival kimliğini tescil ettiren Belediye Başkanımız Tolga Erener, kemençenin doğduğu toprakların Görele olduğunu hatırlattı.

Görele’nin kültürünü dünyaya duyurmaya çalıştıklarını belirten Belediye Başkanımız Tolga Erener, “Görele sanatçısıyla, kemençesiyle ve şairiyle tam bir kültür şehridir. Bizde kültürümüzü dünyaya tanıtmak ve dünyaya yaymak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. İlçemizdeki festivalimizde önemli seslere yer vererek, kültürümü dünyaya kanıtladığımıza inanıyorum. Zengin içeriği, kadrosu, sanatçılarıyla, temposuyla keyifli bir üç gün geçirdik” dedi.