GÖRELE MEYDANI DOLDU, HAİN DARBE GİRİŞİMİ UNUTULMADI.

15 Temmuz’da Demokrasi ve Cumhuriyetimize yönelik yapılan darbe girişiminde meydanları dolduran vatandaşlarımız yine demokrasi ve cumhuriyetine sahip çıkarak, her türlü darbenin ve gücün birlik ve beraberliklerini bozmayacağını tekrar, tekrar gösterdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olması dolayısıyla Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener ve Görele Kaymakamımız Erdoğan Turan Ermiş önderliğinde Görele Şehitliğinde toplanan binlerce vatandaş ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi ve cumhuriyetine sahip çıkarak, ‘şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganlarıyla Cumhuriyet Meydanına kadar yürüyerek, terörün her türlüsüne lanet yağdırdı.

Yürüyüş sonrası Cumhuriyet Meydanında düzenlenen programda 2008 yılında kuranı kerimi güzel okuma dünya şampiyonu Kurra Hafız Nur Osmaniye cami imam hatibi Fatih Kaya, Ümraniye Medine cami müezzini Ahmet Kayacı tarafından şehitlerimizin ruhuna kuran tilaveti okunarak, dualar edildi.

Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, başka Türkiye olmadığına vurgu yaparak, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması ve 15 Temmuz gecesi yaşananları gördükten sonra biz hangi kelimeyi söylersek, söyleyelim bütün kelimeler anlamsız kalıyor. Allah’ım bir daha böyle bir geceyi bu memlekete, bu millete yaşatmasın. Zordu, zor bir akşamdı. Bir yıl önce, bu saatlerde binlerce vatandaşlarımızla yine bu meydandaydık” dedi.

Milletin iradesi, gerçek askerlerin ve polislerimizin direnişiyle bu darbe bertaraf edildiğini belirten Belediye Başkanımız Tolga Erener, “Ama bitti mi? Bitmedi. Bu darbe bu millete yapılmaya çalışılan ilk darbe girişimi, ilk ihtilal girişimi değil, sonda olmayacak. Maalesef bu toprakların hainleri eksik kalmıyor. Ama hamdolsun ki kahramanı da eksik olmuyor. Bayrağımıza, vatanımıza sahip çıkmalıyız. Çünkü başka Türkiye yok. Bu topraklardan gidecek başka bir vatanımızda yok. Bu millet ne darbeler gördü bitmedi. Yıkılmadı. Bitmeyecek de, yıkılmayacak da. Biz 15 Temmuz gecesi bunu gördük, bu birlik ve beraberliğe tanıklık ettik. Çünkü bu bir siyasi partinin davası değil, topyekûn hepimizin ve geleceğimizin davasıydı. Ben onun için parti gözetmeksizin vatanına sahip çıkarak, bayrağına sarılarak, yağan mermilere göğsünü siper eden, tankların altına yatan, uçakların önüne dizilen ve vatan uğruna hayatını kaybeden yurttaşlarıma Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum” dedi.