GÖRELE TARİHİ ANA TANIKLIK ETTİ!

Esenyurt Belediyesi-Görele Belediyesi kardeş şehir projesi “Salih Sinirlioğlu Prestij” caddesi resmi açılış töreni gerçekleştirildi.

Mehteran takımının sahne almasıyla başlayan açılış töreni saygı duruşu, istiklal marşının okunması ve demokrasi şehitlerimizin ruhlarına okunan kuran tilaveti ile devam etti.

Açılış törenine Esenyurt Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu ve Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener yanı sıra Giresun Valimiz Hasan Karahan, AK Parti Giresun Milletvekilimiz Cemal Öztürk, Görele Kaymakamımız Ünal Kılıçarslan, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcımız Abdurrahman Ada, Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu, Giresun Dernekler Birliği Başkanı Birol Kardaş, İlçe Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri ve beraberindekiler katıldı.

Salih Sinirlioğlu Prestij Cadde Projesi, 1 milyon 572 bin lira maliyetle 13 bin metre kare üzerinde gerçekleştirilen Doğu Karadeniz’in dudak uçuklatan projesi niteliğini taşıyor.

7/24 iş mesaisi ile geceli-gündüzlü çalışmaları icra edilen Prestij Caddesi Esenyurt’ta yaşayan hemşerilerimizin de katılımı ile tarihi bir ana ev sahipliği yaptı.

Belediye Başkanımız Tolga Erener, Prestij Cadde’nin sihirli dokunuşlarla cazibeli hale getirildiğini belirterek, şunları kaydetti.

‘’1 Milyon 572 bin lira maliyet taşıyan Prestij Cadde’mizin ve Doğu Karadeniz’in tarihi bir ana şahit olduğuna birlikte tanığız. Öncelikle 15 Temmuz’da ki Darbe Kalkışmasında ve son günlerde ki menfur terör saldırılarında şehit düşen güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Prestij Caddesi, 13 bin metrekare alanda yürütülen, çalışmaları ivedi ve süratle devam eden topyekûn bir yenileniş ve başkalaşım süreci içinde harmanlanan, Doğu Karadeniz’in inci gibi parlayan ve ışığı ile farklı bir konsept yaratan bir projesidir. Milletimizden aldığımız yetki ile sözlerimizi yerine getirmenin onurunu yaşıyorum. Bu kökten değişim sürecinde desteklerini esirgemeyen Kıymetli Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli başta olmak üzere Giresun Milletvekillerimiz Cemal Öztürk, Sabri Öztürk’e şükranlarımı sunuyorum. Görele’mizin kalkınma hamlesine çok büyük katkı veren ve destekleri ile bizleri şereflendiren Esenyurt Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu, Görele seni unutmayacaktır. Prestij caddemiz vatandaşlarımıza ve ilçemize hayırlı, uğurlu olsun‘’ dedi.

Esenyurt Belediyesi Başkanımız Necmi Kadıoğlu ise, ilçeye sağlanan bu hizmet ile imaj değişikliğine gidildiğini belirterek, ‘’Hizmet, şehirlere soluk kazandırır. Görele’mizin duayen güzelliğine ve ihtişamına katkı da bulunarak, kardeş şehirlerin estetiğe önem veren ve bu simetri üzerinde yeğlenen hizmeti Prestij Caddesi’nin hayırlı ve uğurlu olmasını niyaz ediyorum. Görele çehresini değiştirebilecek bir başkana teslimdir. Azim, irade ve sabır bu işlerin olmazsa olmaz gücüdür. Bizler gücümüzü, demokrasinin sahibi milletimizden enjekte ederiz bileklerimize. 15 Temmuz’da demokrasinin yegane temsilcisi olan milletimize ve seçilerek göreve gelmiş bir hükumete, lidere karşı ayaklandılar. Bu ayaklanmaları bastıran ve kaosun önüne etten duvar ören vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Demokrasi Şehitlerimize ve terör örgütlerinin teessüre hapsedici saldırılarında şehit düşen güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet diliyorum’’ dedi.