GÖRELE’DE EFSANELER ÖLÜMSÜZLEŞTİRİLİYOR

Görele Belediyesi ve Görele Anadolu Lisesi tarafından Görele’nin yetiştirdiği ve yaşattığı efsanelerin isimlerini ölümsüzleştirmek ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla ortaokul ve liseler arası sanatla bizden içimizden temalı ‘Mehmet Sırrı Öztürk Karadeniz Türküleri’ ses yarışması düzenlendi.

Görele Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde düzenlenen ses yarışmasının jüri üyeliğini TRT Kemençe sanatçısı M. Naci Keskin, Giresun Üniversitesi konservatuar öğretim üyesi Yusuf Kurt ve Müzik Öğretmeni Neslihan Yazıcı yaptı.

Yarışmada, ortaokul öğrencilerinden Çanakçı İmam Hatip Ortaokul öğrencisi Ahmet Sevim birinci, Yasemin Kuğu ikinci, Görele Ortaokulu Öğrencisi Rabia Odabaş üçüncü oldu. Lise öğrencilerinden Anadolu Lisesi Öğrencisi Hacer Medik birinci, Görele Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Melike Karakış ikinci, Görele Halil Gürel Anadolu Lisesi öğrencisi Sude Kaya üçüncü oldu.

Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, düzenlenen ses yarışmasında dereceye giren öğrencileri kutlayarak, plaketle ödüllendirdi.