GÖRELE’DE EVLERDE NÜFUS HİZMETİ UYGULAMASI

Görele İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından 75 yaş üstü vatandaşlara yönelik ‘Adreste Nüfus Hizmeti’ projesi uygulamaya geçti.

Gezici Kayıt Terminali uygulaması ile 75 yaş üstü vatandaşların evine giden memurlar, biyometrik veriden parmak izine, imzalanan evraka kadar tüm işlemleri evlerde tamamlarken, başvurusu alınan yeni kimlik kartları ise hazırlandıktan sonra vatandaşlara posta yolu ile ulaştırılıyor.

Adreste Nüfus Hizmeti uygulamasının ilki, ilçenin Kumyalı Mahallesinde oturan 94 yaşındaki Hanımgül Çimen’e evinde gerçekleştirildi. İlçe Nüfus Müdürü Yunus Nadi Öner ve görevli personel, Çimen’in yeni kimlik kartı başvuru işlemleri için parmak izi ve imzalarını alarak tamamladı.

Uygulama 75 yaş üstü vatandaşları ve ailelerini sevindirerek, İçişleri Bakanlığı tüm yurtta başlattığı ‘Adreste Nüfus Hizmeti’nden faydalanmak isteyenlerin yakınlarının nüfus müdürlüğüne müracaat etmesi ile görevlendirilen personel tarafından vatandaşların evlerine gidilerek yeni kimlik kartı müracaatları alınıp, yeni kimlikleri PTT aracılığıyla 2 ile 5 gün içinde adreslerine teslim edilmesi imkanı sağlıyor. Buradaki amaç 75 yaş üstü vatandaşların nüfus müdürlüğüne kadar getirilerek zorluk yaşamamalarını sağlamaktır.