HAYVAN BARINAĞI’ PROJEMİZİN YAPIMINA BAŞLANDI

Görele Belediyesi tarafından ‘Hayvan Barınağı ve Hayvanat Bahçesi’ projesine başlandı.

Hürriyet Mahallesi’nde yapımına başlanan ‘Hayvan Barınağı ve Hayvanat Bahçesi’ projesi 2.910 metrekarelik alanda gerçekleştiriliyor. En kısa zamanda bitirilmesi amaçlanan proje, ilçedeki en önemli sorunu ortadan kaldırmış olacak.

Belediye Başkanımız Tolga Erener, çalışmaları yerinde takip ederek, ‘Hayvan Barınağı ve Hayvanat Bahçesi’ projesi ile birlikte ilçedeki en önemli soruna el atmış olacaklarını söyledi.

Tesisin modern bir yapıda yapılacağını ve her şeyin eksiksiz şekilde düşünüldüğünü belirten Belediye Başkanımız Tolga Erener, “İlçe merkezi ve mahallelerimizde bulunan sokak hayvanlarını burada toplayarak tedavilerini yapıp koruma altına alacağız” dedi.

Modern yapıda dizayn edilen ve havyaların tüm ihtiyaçlarının karşılanacağı hayvan barınağının kısa sürede tamamlanacağını ifade eden Belediye Başkanımız Tolga Erener, şunları kaydetti:

“Son dönemlerde sokak hayvanlarının sayısındaki artışı ve beraberinde getirdiği sorunları düşünerek, ‘Hayvan Barınağı ve Hayvanat Bahçesi’ projesinin yapımına başladık. Son derece modern bir şekilde dizayn edilecek hayvan barınağımızda hayvan sever vatandaşlarımızın da destekleriyle sokak hayvanlarının her türlü ihtiyacı karşılanacak. Hayvan barınağımızın hizmete girmesi ile birlikte şehrimizin önemli sorunlarından biri olan başıboş köpekler sorununun çözümüne katkı sağlanacak. Belediyemiz ekipleri tarafından toplanıp hayvan barınağımıza getirilecek sokak hayvanları, uzman veterinerler tarafından kısırlaştırıp, aşılanıp, küpelenip kayıt altına alınacaktır” dedi.