İLÇEMİZDE ‘30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI’ TÖRENLERLE KUTLANDI!

Görele’de, ‘30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’ dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Görele Şehitliğinde tüm şehitlerimizin ruhuna kuran tilaveti okundu.

Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, Türkiye’nin milli ve şanlı bir tarihe sahip olduğunu belirterek, “Milletimizin tarih yolculuğundaki şeref halkalarından biri olan 30 Ağustos Zaferi ile birlikte vatan toprakları işgalden kurtulmuş, milletimizin önünde yepyeni ufuklar açılmıştır” dedi.

Milletimizin tarih boyunca bağımsızlığından ve özgürlüğünden asla taviz vermemiş bu uğurda her türlü mücadeleyi göze aldığını hatırlatan Belediye Başkanımız Tolga Erener, “Esarete karşı boyun eğmeyen milletimiz, başlattığı Kurtuluş Savaşı’yla bağımsızlık ideali etrafında kenetlenerek, eşsiz zaferler kazanmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan başlattığı bağımsızlık mücadelesi vatan topraklarının her köşesine yayılarak 30 Ağustos 1922 de kazanılan büyük zaferle başarıya ulaşmıştır. Ülkemizi parçalamak isteyenlere karşı milletimizin tüm imkânsızlıklara rağmen gösterdiği sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılan bu zafer, bağımsızlık mücadelemizin dönüm noktalarından biridir. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın 98. Yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, vatanımız için canını feda eden şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi.