İLÇEMİZDE YÜZLERCE FİDAN TOPRAKLA BULUŞTURULDU

Görele Belediyesi ve Görele Orman İşletme Şefliği tarafından ‘Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes’ projesi kapsamında ’Milli Ağaçlandırma Günü’ olması dolayısıyla fidan dikme etkinliği düzenlendi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Görele’de de 11 Kasım Saat: 11.11’de düzenlenen fidan dikme etkinliğinde ilçenin Bozcaali Mahallesi’nde (Op. Dr. Ergun Özdemir Görele Devlet Hastanesi altı) 15 dönümlük alanda değişik türden yüzlerce fidan toprakla buluşturuldu.

Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, Ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip ormanları korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillere aktarmanın önemli olduğunu söyledi.

Belediye olarak fidan dikmeye, yeşilliğe, yeşiller içinde sosyal donatı alanları yapmaya önem verdiklerini belirten Belediye Başkanımız Tolga Erener, “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü olması dolayısıyla Tarım ve Orman Bakanlığımızca ‘Geleceğe Nefes, Dünyaya Nefes’ sloganıyla başlatılan kampanyaya destek vererek, ilçemizde yüzlerce değişik türden fidanı toprakla buluşturduk. Hedefimiz gelecek kuşaklara yeşiller içinde bir gelecek bırakmaktır. Ağaç dikimlerine bundan sonra da devam edeceğiz” dedi.