İTFAİYE TEŞKİLATINA YENİ BİR ARAÇ DAHA KAZANDIRMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİK!

Belediyemiz İtfaiye Teşkilatı birimine yeni bir araç daha kazandırmak için harekete gecen Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, Japonya Kalkınma Ajansı hibe programına yapmış olduğu müracaat kapsamında Japonya Büyükelçilikten gelen ekibi ağırladı.

Trafik kazaları ve doğal afetler sonucu meydana gelebilecek herhangi durumları en aza indirmek amacıyla ilçeye kazandırılması planlanan acil müdahale ve kurtarma aracı için Japonya Büyükelçilikten gelen ekip, itfaiye teşkilat birimimizi incelemelerde bulundu.

Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener ve Başkan Yardımcımız Akın İmat, büyükelçilik ekiplerini başkanlık makamında ağırlayarak, acil müdahale ve kurtarma aracı için fikir alışverişinde bulundular.

Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, acil müdahale ve kurtarma aracının ilçe için önemli olduğunu, bu yönde yapılan taleplerin olumlu geçeceğini umut ettiklerini söyledi.
İlçede resmi rakamlara göre 297 trafik kazası meydana geldiğini, bu kazaların 155’inin yaralanmalı ve ölümlü olduğunu belirten Başkanımız Erener, şunları kaydetti:

“Trafik kazaları ve doğal afetlerde kullanmak için itfaiye teşkilatına acil müdahale ve kurtarma aracı katmak için harekete geçtik. Bununla alakalı olarak Japonya Kalkınma Ajansı hibe programına müracaatta bulunduk. Talebimizi yerinde incelemek üzere Japonya Büyükelçilik ekiplerini ilçemizde ağırladık. İnşallah talebimiz olumlu karşılanır ve ilçe için büyük önem taşıyan bu aracı ilçemize kazandırırız. Böylelikle ilçe ve köylerimizde meydana gelebilecek herhangi risk durumlarını en aza indirmiş olacağız”

Başkanımız Erener ekibe ilçemizin sembolü ve kültürü olan kemençe hediye etti.