KEMENÇE KÜLTÜR PARKIMIZ TIP FAKÜLTESİ MEZUNLARINI AĞIRLADI.

Görele Belediyesi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından ilçeye kazandırılan ve Türkiye’nin en büyük kemençesinin sergilendiği, bu enstrümanın yapılışının anlatıldığı ve yöresel sanatçıların dinleti sunduğu “Kemençe ve Kültür Parkı”, 1971 Yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde çalışan 94 doktoru ağırladı.

Tıp Fakültesi mezunları, Türkiye’nin çeşitli illerinden bölgemize turistik gezi gerçekleştiren tur otobüslerinin Karadeniz Sahil Yolu’ndaki uğrak noktası haline gelen Kemençe ve Kültür Parkımızda denilince akla gelen ilk enstrüman kemençe tanıtıldı.

Parkta 5,80 metrelik kemençeyi inceleyen turistler, kemençe müzesini de gezip, çalgının nerede doğduğu, ustaları kimlerdir, yapım aşamaları hakkında Görele Belediye Başkan Danışmanımız Erkan Öncü’den bilgi alan doktorlar, “kemençenin yaşayan en büyük üstadı” kemençenin ordinaryüsü Katip Şadi’den kemençe dinleme fırsatı buldu. Meşhur Görele dondurması da doktorların damak tadına sunuldu.

Böylesine önemli bir enstrümanı müzesinde görmek, incelemek ve bilgi almanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Tıp Fakültesi Mezunları, “Kültürünü böylesine öne çıkaran, dünyanın her yerinden gelen kişilere tanıtma fırsatı sunan Görele Belediye Başkanı Tolga Erener ve ekibini kutluyorum” dediler.

Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, “kemençenin ana vatanı” Görele’de kültürün yaşatılması ve tanıtılması amacıyla Kemençe ve Kültür Parkı inşa edildiğini söyledi.

Tarihi kaynaklarda “kemençenin dünyaya Görele’den yayıldığının” yer aldığını anlatan Başkanımız Erener, “Gerçekten çok sayıda eserimiz ve sanatçımız var. ‘Kemençe’ denilince akla Görele geliyor. Biz de onu tüm dünyaya tanıtabilmek için parkı bütün insanlığın hizmetine sunduk.” dedi.