PERSONELİMİZE ‘KİŞİSEL GELİŞİM VE KARİYER’ DERSİ VERİLDİ!

Görele Belediyesi tarafından personellere ve vatandaşlara “Kişisel gelişim ve kariyer” hakkında bilgi verildi.

Görele Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde Hipnoz, Quantum Ve Yaşam Koçluğu Alanında En Üst Master Trainer Olarak Dünyanın İlk Dört Sıralamasında Yer Alan Uluslararası Bilim ve Eğitim Federasyonu Başkanı Uzman Psikolog Doç. Dr. Ali İlsever’in konuşmacı olarak katıldığı bilgilendirme seminerinde Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, AK Parti Görele İlçe Başkanı Tayfun Emecen, Görele Müftüsü İsa Kaynak, belediye personelleri ve vatandaşlar yer aldı.

Uzman Psikolog Doç. Dr. Ali İlsever, burada yaptığı konuşmada, insanlar arasında olumsuz düşüncelerin en alt seviyede tutulması gerektiğini söyledi.

İnsanın kendisini değiştirmesinin yedi kuralının olduğunu belirten İlseven, “Bunlar; ihtiyaç, isteme, itimat, inanç, irade, iltifat, ispat. İletişimde görsel temacılar için, sadece görsellik ön plandadır. Duymak değil görmek ister. Görsel uyuma, plana düşkünlerdir. İşitimsel temacılar: şair gibi konuşurlar, lafları uzatırlar. İşitseller iletişimde görselden çok söze önem verirler. İçsel Kinestetikler ise; ağır, yavaş ve monoton konuşurlar. Konuşmaları uzundur. His önemlidir. Hissetmediklerini söylemezler. En iyi eş en iyi arkadaş onlardan çıkar. Sadık olurlar. Ayrıca rahatlığa bakarlar. Uygulayarak öğrenirler, duyarak ve görerek başaramazlar” dedi.

İlseven, “Beden dili, karşınızdaki insanın ne anladığı, hangi iletilerin iletildiğidir. Beden dili kültüreldir. Karşınızdaki insanla ne kadar anlaşabildiğinizdir. Bilinçaltı olumsuzluk eki -me,-ma’dan etkilenir. Bu yüzden olumsuzluk eklerini kullandığınızda beyin bundan etkilenir. Mümkün olduğunca da olumsuz düşünmeyin” dedi.

Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, Uzman Psikolog Doç. Dr. Ali İlsever’e öğretici sunumundan dolayı teşekkür ederek, “Dünya çapında kendini kanıtlamış Uzman Psikolog Doç. Dr. Ali İlsever’i Görele’de ağırlamaktan dolayı mutluluk duydum. Öğretici hikayelerle sunumunu süsleyerek, bizlere aktaran ve alanında uzman olan İlsever’e bu muhteşem eğitiminden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanımız Erener, daha sonra Uzman Psikolog Doç. Dr. İlsever ve ekibine Görele anısına plaket takdim etti.