ŞEHİTLERİMİZE SAYGI İÇİN FESTİVALLERİ İPTAL ETTİ

Ülkemizde yaşanan terör olayları nedeniyle yaşamını kaybeden şehitlerimize saygı için Görele’de her yıl geleneksel olarak düzenlenen yayla festivalleri iptal edildi.

Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, Zonguldak Giresunlular İl ve İlçe Dernek Başkanı Yusuf Hıdır, Hamzalı Köyü Muhtarı Seyfi Kaya, Esenli Köyü Muhtarı Osman Tenk, Çatakkırı Köyü Muhtarı Hüseyin Öztürk, Koyunhamza Köyü Muhtarı Erkan Gökdemir, Beyazıt Köyü Muhtarı Mehmet Yayla, Esenli Köyü Muhtar azası Mehmet Karakoç, Esenli Köyü sakinlerinden Adnan Aracı, Beyazıt Köyü sakinlerinden Yaşar Hasbaş belediyemiz meclis toplantı salonunda bir araya gelerek, ilçemizde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Görele Kemence ve Horon Günleri, Esenli Kurtbeli Şenliği ve Beyazıt Sisdağı Erkeksu Şenliği festivallerinin şehitlerimize saygı amacıyla iptali için ortak karar aldılar.

Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, ülkemizin birliğine, dirliğine ve huzuruna yönelik yapılan hain terör saldırılarında hayatlarını kaybeden şehitlerimize saygı için ilçemizde ve köylerinde geleneksel olarak yapılan festivallerin ortak karar alınarak iptal edildiğini söyledi.

Köy muhtarlarımıza, festival komite başkanlarımıza böylesine anlamlı karar alarak bunu uygulamaya koyduklarını için teşekkür eden Başkanımız Erener, şunları kaydetti

“İlçe merkezimiz ile köylerimizde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Görele Kemence ve Horon Günleri, Esenli Kurtbeli Şenliği ve Beyazıt Sisdağı Erkeksu Şenliği festivallerinin şehitlerimize saygı amacıyla iptali için ortak karar aldık. Giresun olarak toplam 5 tane şehidimiz var. Hain terör saldırıları nedeniyle Türkiye’nin her yerinden şehit haberlerimiz geliyor. Böyle bir ortamda ilçe sorumluluk alanlarımızda festival yapılmasını uygun bulmadık ve muhtarlarımız, festival komite başkanlarımızla bir araya gelerek festivallerin iptali için ortak karar aldık. Ben hepsine bu anlamlı davranışlarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Terör olaylarını şiddetle kınıyor, hain saldırılarda hayatını kaybeden şehitlerimize tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Bu gibi hain saldırılar bizim birliğimizi, dirliğimiz, huzurumuzu bozamayacağı gibi birbirimize bağımlılığımızı daha da arttırıyor”