TEMİZ ÇEVRE TEMİZ TOPLUM İÇİN EL ELE!

Belediyemiz ve Hasan Ali Yücel İlk ve Ortaokulu İzci Grubu öğrencileri tarafından “Temiz çevre, temiz toplum” sloganıyla atık pil toplama kampanyası başlatıldı.

Görele Cumhuriyet Meydanında kurulan ve 3 gün boyunca açık olacak olan stantta hedef gecen yılda toplanan 75 kg civarındaki pili geçmektir.

Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, Cumhuriyet Meydanında kurulan ve izciler tarafından toplanan pil standını ziyaret ederek, izcilerle sohbet etti ve izcilere gofret dağıttı.

Belediye Başkanımız Tolga Erener, atık pilin hem çevre hem de insan sağlığı açısından oldukça zararlı maddeler içerdiğini belirterek, “Belediye olarak hem insan sağlığını hem de çevre sağlığını tehdit eden atık pillerin toplatılarak, muhafazasını sağlamak amacıyla kardeş okulumuz izci grubu öğrencilerimizle atık pil toplama kampanyası başlattık. Atık pil toplama kampanyasına tüm Görelelilerin destek vermesini bekliyoruz. Çöp yerine atık pil kutularına atılan piller yeniden işlenerek, birçok ürünün hammaddesi olarak kullanılabilmektedir. Çocuklarımıza daha sağlıklı bir gelecek bırakmak için pillerimizi bundan böyle atık pil kutularına atarak hem çevreyi korumuş, hem de geleceğimizi kirletmemiş olacağız” dedi.

İzci Lideri Müsamettin Dalgıç ise, atık pil toplama kampanyasıyla çocuklarımızı onların vasıtasıyla da insanlarımızı çevreye karşı duyarlı olarak yetiştirmeye çalıştıklarını ifade ederek, şunları kaydetti.

“Atık pillerin sebep olduğu hastalıklar başında nörolojik bozukluklar, merkezi sinir sistemi hastalıkları, kanser, böbrek ve karaciğer hastalıkları gelmektedir. Bir kalem pil 4 metrekare toprağı kirletir ve bu toprağı üretim yapamaz hale getirir. Sadece bir adet kalem pilin, denize atılması durumunda, 2 ton balık pilin içerdiği cıva sebebiyle zehirlenmektedir. Bu sosyal bir proje. Herkesin buna katkı sağlaması gerekmektedir. Türkiye’de 1,5-2 Milyon pil toplanması gerekirken, 555 Bin pil toplanmış ve bu sayı çok azdır. Türkiye Atık Pilleri Toplama Derneğine gönderiliyor. Bu dernek vasıtasıyla bu piller tesislerde imha edilmektedirler”