TİYATRO İLE ÖĞRENCİLERİMİZE ÇEVRE TEMİZLİĞİ VE GERİ DÖNÜŞÜN BİLİNCİNİ AŞILADIK!

Belediyemiz tarafından ’23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ olması nedeniyle tüm merkez ve köy okullarında eğitim gören ilkokul öğrencilerinde çevre temizliği ve geri dönüşüm bilincini artırmak amacıyla ‘Bay Mikrop ve Afacan’ isimli tiyatro oyunu sergilendi.

Sinema sanatçısı ve tiyatrocu İsrafil Köse, Emin Albayrak ve Benay Havucovska’nın birlikte sahnelediği oyun öğrencilere keyifli dakikalar yaşattı.

Yoğun programlarından fırsat buldukça okullara giderek, öğrencilerle tiyatro keyfini yaşayan Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, belediye olarak çocuklarda çevre temizliği ve geri dönüşüm bilincinin aşılanmasını hedeflediklerini söyledi.

Öğrencilerimizin çevreye karşı daha bilinçli olmasını, bu tür kültür ve sosyal etkinliklerle eğlenme ihtiyaçlarını da gidermiş olduklarını vurgulayan Başkanımız Erener, “Küçük yaşta çocuklarımıza çevre temizliği ve geri dönüşüm konusunda bir eğitim verirsek ancak bu şekilde çevre bilinci konusunda istediğimiz noktalara ulaşmış oluruz. Eğer çocuklarımızda sağlam çevre ve geri dönüşüm bilincini oluşturursak hem çevremiz daha temiz olacak hem de geri dönüşümü mümkün atıkları tekrar üretime sokup ülke ekonomimize katkı sağlamış olacağız. Böylece önümüzdeki yıllarda da çevre bilincine sahip, bu konuda daha duyarlı bireyler yetiştirerek gelişmiş ülkelerin seviyesini yakalamış olacağız. Ayrıca okullarımızda bu tür kültür-sanat ve sosyal etkinlikler düzenleyerek öğrencilerimizin sosyalleşmesine katkıda bulunmuş oluyoruz. Ben böyle bir tiyatro kurgusu ortaya koyan ve bunu tüm ilkokul öğrencilerine yayılmasına öncülük eden sinema sanatçısı ve tiyatrocularımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.