TURİSTLERİN EN UĞRAK MEKANI OLDU!

Görele Belediyesi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından ilçeye kazandırılan ve Türkiye’nin en büyük kemençesinin sergilendiği, bu enstrümanın yapılışının anlatıldığı ve yöresel sanatçıların dinleti sunduğu “Kemençe ve Kültür Parkı”, turistlerin uğrak mekanı oldu.

Türkiye’nin çeşitli illerinden Giresun, Trabzon ve Rize’ye turistik gezi gerçekleştiren tur otobüslerinin Karadeniz Sahil Yolu’ndaki uğrak noktası haline gelen Kemençe ve Kültür Parkımızda denilince akla gelen ilk enstrüman kemençe tanıtılıyor.

Parkta 5,80 metrelik kemençeyi inceleyen turistler, kemençe müzesini de gezip, çalgının nerede doğduğu, ustaları kimlerdir, yapım aşamaları hakkında Görele Belediye Başkan Danışmanımız Erkan Öncü’den bilgi alabiliyor. Turistler, “kemençenin yaşayan en büyük üstadı” kemençenin ordinaryüsü Katip Şadi’den kemençe dinleme fırsatı buluyor. Ayrıca buraya gelen ziyaretçiler, kemençe satın alma şansı da buluyor.

Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, “kemençenin ana vatanı” Görele’de kültürün yaşatılması ve tanıtılması amacıyla Kemençe ve Kültür Parkı inşa edildiğini söyledi.

Tarihi kaynaklarda “kemençenin dünyaya Görele’den yayıldığının” yer aldığını anlatan Başkanımız Erener, “Gerçekten çok sayıda eserimiz ve sanatçımız var. ‘Kemençe’ denilince akla Görele geliyor. Biz de onu tüm dünyaya tanıtabilmek için parkı bütün insanlığın hizmetine sunduk.” dedi.

“HEDEF 80 BİN TURİST”

Başkanımız Erener, Anadolu kemençesini en iyi yapan ve çalan ustaların bulunduğu yerin Görele olarak gösterildiğini belirterek, “Bu sezon için 2 bin tur otobüslük bağlantı yapıldı. Nisandan itibaren 500’den fazla tur otobüsüyle 30 bine yakın turist kemençe müzesini ziyaret ederek, kemençe kültürü hakkında bilgi edindi. Ayrıca ilçemize gelen turistler kemençenin yaşayan en büyük üstadı kemençenin ordinaryüsü Katip Şadi’den kemençe dinleme fırsatı da buldu. Ben başta Giresun Valisi Hasan Karahan olmak üzere Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği Müdürü Tamer Uzuner ve emeği gecen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.