TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KEMENÇESİNİN SERGİLENDİĞİ GÖRELE KEMENÇE KÜLTÜR MÜZEMİZE TURİST AKINI SÜRÜYOR.

Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener tarafından turizme kazandırılan ve Türkiye’nin en büyük kemençesinin sergilendiği, bu enstrümanın yapılışının anlatıldığı Kemençe Kültür Müzemize turist akını sürüyor.

Kemençe Kültür Müzemize gelen turistleri ağırlayan Kemençe Üstadı Haşim Torun, kemençenin çıkış noktasının Görele olduğunu anlatarak, kemençe’nin tarihi, yapımı ve kemençe üstatları hakkında bilgiler veriyor. Üstat Haşim Torun, turistlere kemençe dinletisi de sunuyor.

Kemençe Kültür Müzemize gelen turistler, burada 200 yıldır lezzetini koruyan ve Belediyemiz tarafından Coğrafi işaret alarak tescil edilen Görele Dondurmasını tatma imkanı buluyor.

Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, koronavirüs salgını nedeniyle uzun bir süre turizmden uzak kalan Kemençe Kültür Müzemizin tekrar turizmle tanıştığını söyledi.

Kemençe Kültür Müzesinin koronavirüs salgını öncesi 500’den fazla tur otobüsü ve 30 Bine yakın turisti ağırladığını belirten Belediye Başkanımız Tolga Erener, “Pandemi kısıtlamalarının kaldırılmasıyla birlikte ilçemiz turizmin gözdesi, turistlerin uğrak mekanı olmaya devam ediyor. İlçemize gelen turistleri ağırlayarak, onlara ilçemizin kültürünü en iyi şekilde yansıtmaya çalışıyoruz. 200 yıldır lezzetini koruyan meşhur Görele Dondurmamızı da turistlerin damak tadına sunuyoruz. Anadolu kemençesini en iyi yapan ve çalan ustaların bulunduğu yerin Görele olduğunu gelen turistlere aktarıyoruz” dedi.

Language