USTA SANATÇI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Karadeniz müziğinin unutulmayan ismi Kemençenin ordinaryüsü Sami Günay (79), Görele Belediyesi tarafından düzenlenen tören ile anıldı.

Almanya’da kalp krizi nedeniyle hayata gözlerini yuman büyük usta, kemençenin ordinaryüsü 79 yaşındaki Sami Günay, için Görele Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında anma töreni düzenlendi.

Günay’ın cenazesi yüzlerce sevenlerinin omuzunda Görele Hasanağa Merkez camisinde ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Cumhuriyet Meydanına getirildi.

Burada usta sanatçının hayatı hakkında bilgiler verilerek, Araştırmacı Yazar Hayrettin Günay usta sanatçı Günay’ı anlattı.

Belediye Başkanımız Tolga Erener, Görele’nin kültürlere renk katan bir şehir olduğunu, bugün o renklerden bir tanesini daha kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını söyledi.

Kemençe’yi konuşturan büyük ustayı her zaman güler yüzüyle, sevimli tavırlarıyla hatırlayacaklarını belirten Belediye Başkanımız Tolga Erener, “Sami Günay amcamız kendine özgü Kemençe ezgileriyle ilçemizin tanıtımını ulusal alanda çok iyi yaptı. Kemençenin önemli ustalarından Sami Günay amcamızı ilçemizde yaşatmak için belediye olarak elimizden geleni yapacağız. Görele çok önemli isimler yetiştirmiş bir ilçedir. Bu önemli isimlerin kıymetini bilmemiz gerekmektedir. Sanatçılarımıza, kültürümüze sahip çıkmak boynumuzun bir borcudur. Biz belediye olarak sanatçılarımızı kültürümüzü yaşatmaya devam edeceğiz. Ben kemençenin ordinaryüsü, büyük usta Sami Günay’a Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun” dedi.