YAZ OKULU ÖĞRENCİLERİMİZDEN ANLAMLI DAVRANIŞ

Görele Belediyesi Yaz Okulu öğrencileri tarafından Mehmetçik Vakfı yararına çocuk kermesi ve resim sergisi düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen kermes ve resim sergisinden elde edilen gelirler, Mehmetçik Vakfına bağışlanacak.

KAHRAMAN ŞEHİT POLİS MEMURU FETHİ SEKİN’İN BABASI MEHMET ZEKİ SEKİN’DE BAŞKANIMIZIN RİCASI ÜZERİNE İLÇEMİZE GELEREK, ÇOCUKLARIMIZIN SERGİSİNE KATILDI

Kermes ve resim sergisine Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener’in yanı sıra İzmir’de terör örgütü PKK’nın düzenlediği saldırıda olası bir faciayı önleyen kahraman şehit polis memuru Fethi Sekin’in babası Mehmet Zeki Sekin’de katıldı.

Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, Şehit polis memuru Fethi Sekin’in babası Mehmet Zeki Sekin ile birlikte Yaz Okulu öğrencilerimizin ürünleri ve eserlerini inceleyerek, bu anlamlı davranışlarından dolayı öğrenci ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Şehit polis memuru Fethi Sekin’in babası Mehmet Zeki Sekin’e kendilerini kırmayıp, ilçeye geldiği için teşekkür eden Belediye Başkanımız Tolga Erener, “İzmir’de terör örgütü PKK’nın düzenlediği saldırıda göğsünü kurşunlara siper ederek kahramanca çarpışan polis memurumuz Fethi Sekin’e tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Bu ülke var oldukça kahramanları da tükenmeyecektir. Onlara çok şeyler borçluyuz. Başımız sağ olsun” dedi.

Kahraman şehit polis memuru Fethi Sekin’in babası Mehmet Zeki Sekin, oğlu Fethi Sekin’in teröristlerle son mermiye kadar çarpıştığını söyledi.

Görele Belediyesi Yaz Okulu öğrencilerinin yaptığı ürünleri ve eserlerini sergileyeceklerini duyunca ağrılarına rağmen Gakkoşlar diyarı Elazığ’dan kalkıp geldiğini belirten Sekin, “Çünkü bir yerde çocuk varsa sevgi vardır, kardeşlik vardır, neşe vardır. Çünkü bir yerde çocuklara değer veriliyorsa, orda hayat vardır, umut vardır, gelecek vardır. Hele bu çocuklar bilgisayarın başından kalkmayı becerebilen, telefonu elinden bırakabilen ve şehit yakınları ve Mehmetçikler için fedakarlıkta bulunabilen böyle yiğit çocuklarsa orada cennet vardır. Cennet varsa kim korkar ölümden. Fethi’de korkmadı. Korku nedir bilmezdi zaten. Vatan için, devlet için, bayrak için, sizler için atıldı teröristlerin üstüne. Geri dönmecesine son mermiye kadar çarpıştı. Şairin dediği gibi; ‘Yırtıcılar az yaşar, uzun sürmez doğanlık. Her ışığın arkasında gizlidir bir karanlık. Adsız- sansız olsa da en büyük kahramanlık. Göz kırpmadan saldırıp, bir daha dönmemektir.’ Bizim köyümüzün adı da doğancıktır. Fethi bir doğancık kartalı gibi saldırdı o hainlerin üstüne” dedi.

Belediye Başkanımız Tolga Erener, daha sonra Sekin’e ayyıldızlı tablo hediye etti.