YEŞİLTEPE VE AYDINLIKEVLER MAHALLELERİMİZDE ELEKTRİK ENERJİ HATLARININ ALT YAPI ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI.

Yeşiltepe ve Aydınlıkevler mahallelerimizde meydana gelen elektrik sıkıntılarının önüne geçmek için harekete gecen Belediyemiz ve Çoruh EDAŞ Görele İşletme Şefliği işbirliğince elektrik enerji hatlarının alt yapı çalışmalarına başlandı.

Belediyemizin destekleriyle 2018 yılı yatırım programına alınarak ilçemize kazandırılan toplam maliyeti 3,5 Milyonu bulan AG taşıyıcı, yüksek gerilim hattı giriş, çıkışını sağlayan hücrelerle donatılan 3 adet 630 kWA Elektrik ve güç trafolarının yerlerine yerleştirilmesinin ardından elektrik enerji hatlarının alt yapı çalışmalarına da başlandı.

Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, Yeşiltepe ve Aydınlıkevler Mahallelerimiz için büyük sıkıntı olan elektrik kesintilerinin önüne geçmek için başlatılan çalışmalarda sona gelindiğini söyledi.

Hızla büyüyen ve gelişen Görele’nin nüfus bakımından oldukça kalabalık olan mahallelerinden Yeşiltepe ve Aydınlıkevler Mahallesinin yükünü kaldırmakta yetersiz kalan trafolara takviye olarak getirilen trafoların yerlerine monte edilmesinin ardından elektrik enerji hatlarının alt yapı çalışmalarına da başlandığını belirten Belediye Başkanımız Tolga Erener, şunları kaydetti:

“Yeşiltepe ve Aydınlıkevler Mahallelerimizin besleyici enerji hattına takviye olarak getirilen trafolar yerlerine monte edildi. Trafolar, elektrik enerji hatlarının yeraltından geçmesiyle beraber faaliyete geçecektir. Böylelikle mahallelerimizin enerji düşümü önlenmiş olacaktır. Toplam maliyeti 3,5 Milyonu bulan hizmetin ilçemize hayırlı olmasını diliyor, emeği gecen başta Çoruh EDAŞ Görele İşletme Şefliği olmak üzere herkese teşekkür ediyorum”