Zabıta Ekiplerimizce Berber ve Kuaförler Denetlendi!

Görele Belediyesi Zabıta ekiplerimizce işletme denetimleri kapsamında berberler ve kuaförler denetlendi.

Zabıta ekiplerimizin berber ve kuaförlerin denetimini en ince ayrıntısına kadar hassas bir şekilde gerçekleştirdiği kontrollerde işyeri ruhsatı, kuaför salonlarında kullanılan aletlerin temizliği ve iş yerlerinin gereken hijyen kurallarına uyup uymadıklarına bakıldı. Denetim esnasında bazı iş yerlerine eksikliklerin giderilmesi için süre verilirken, bu süre zarfında kurallara uymayanlara cezai işlem uygulandı.

Görele Belediye Başkanımız Tolga Erener, gerekli hijyen kurallarının sağlanıp, insan sağlığına zarar gelmemesi için tüm işyerlerinde gerekli denetimlerin titizlikle sürdürüldüğünü söyledi.Vatandaşların sağlığını her şeyin üstünde tutan bir yapıda denetimlerin sıklıkla gerçekleştirildiğini belirten Başkanımız Erener, Birçok bulaşıcı cilt hastalıklarının özellikle kuaför gibi ortak kullanım alanlarında yaygın olduğunu biliyoruz. Bu nedenle salonlarda kullanılan makas ve benzeri aletlerin temizliğinin titizlikle yapılması gerekmektedir. Biz bu konuda vatandaşlarımızın zor durumda kalmalarını istemiyoruz. Yaptığımız denetimler ile berber ve kuaförlerin gerekli titizlikle işlerini yapmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığını her şeyin üstünde tutuyoruz, dedi.