GÖRELE BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN İHALE İLANI

• Giresun ili Görele ilçesi Kumyalı mahallesi Zübeyir KOÇ caddesi No: 7 adresinde; Tapunun 26 ada 4 parsel numarasında kayıtlı taşınmazın üzerinde bulunan, market kullanım vasıflı 448,00 m2 işyeri 3 (üç) yıl süreyle 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45’inci maddesi uyarınca kiraya verilecektir.
  • İhale dokümanı Görele Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğünden 500,00 TL (Beşyüz Türk Lirası) bedel karşılığında temin edilebilir; Kurumun gorele.bel.tr/duyurular web sayfasından ve ilan panolarından görülebilir. İhaleye katılabilmek için ihale dokümanının satın alınması zorunludur. İhale dokümanını satın alarak ihaleye katılan istekli, ihale şartnamesindeki şartları aynen kabul etmiş sayılır. Şartnamedeki hükümlerin aksine bir itirazda bulunamaz.
  • İhale, 12 Ekim 2022 Çarşamba günü, saat 14:00’da Kumyalı Mahallesi, Cumhuriyet meydanı, No: 12 Görele/GİRESUN adresinde; Belediye Hizmet Binası Encümen Toplantı Salonunda 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45.inci maddesine göre Açık Teklif Usulü ile yapılacaktır. İstekliler, belirtilen tarih ve saatte ihale salonunda hazır bulunacaklardır.
  • Taşınmazın muhammen kira bedeli 1.800.000,00 (Birmilyonsekizyüzbin) TL olup ihaleden kaynaklanan KDV, sair vergiler, resim ve harçlar muhammen bedele dahil değildir. Sözleşmeden kaynaklanacak olan her türlü vergi resim ve harçlar ihaleyi alanlara aittir. İhale uhdesinde kalan istekliler kira bedelini sözleşme tarihinde peşin olarak ödeyecektir.

İstekliler, haleye katılabilmek için istenilen belgeler ile birlikte muhammen bedelin % 3’ünden (yüzde üç) az olmayacak şekilde 2886 sayılı kanunun 26.ncı maddesine uygun geçici teminatlarını içeren teklif zarflarını en geç 12 Ekim 2022 Çarşamba günü, saat 13:30’a kadar Görele Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğüne teslim etmek zorundadır. Teklif zarflarının üzerinde ihalenin ve isteklinin bilgileri açıkça yazılacak, kapatıldığı yerler kaşe ve/veya imzalanacaktır.

• İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için Görele Belediye Başkanlığına gecikmiş ya da ödenmesi muaccel hale gelmiş borcu olmadığına dair Görele Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından tanzim edilen belge ile birlikte aşağıdaki belgeleri teklif zarfı içerisinde 12 Ekim 2022 Çarşamba günü, saat 13:30’a kadar Yazı İşleri Müdürlüğüne teslim edilmesi gereklidir.
  1. Gerçek Kişiler:

Nüfus Kayıt Belgesi; İkametgâh Belgesi; Geçici Teminata ilişkin belgeler; Vekâleten katılım halinde noter tasdikli vekâletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi; İhale şartname bedeline ait makbuz; Tüm sayfaları istekli tarafından “okudum” yazılarak imza edilmiş olan ihale şartnamesi.

1. Tüzel Kişiler:

Tebligat için adres beyanı; Tüzel kişiliğin idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi; Tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri (Dernekler için karar defterinin ilgili sayfasının onaylı sureti ve yetkilinin Noter Tasdikli İmza Beyannamesi); Geçici Teminata ilişkin belgeler; Tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noter tasdikli vekâletname ile vekilin noter tasdikli imza beyannamesi; İhale şartname bedeline ait makbuz.

• İhaleyi yapan idarenin İta amirleri; İhale işlemlerini hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve denetlemekle görevli olanlar; Bunların eşleri ve ikinci dereceye kadar (ikinci derece dahil) kan ve sıhri hısımları; Ortakları (bu şahısların yönetim kurullarında görevli olmadıkları anonim ortaklıklar hariç); 2886 sayılı Kanun ve diğer kanunlardaki hükümler gereğince geçici veya sürekli olarak kamu ihalelerine katılmaktan yasaklanmış olanlar ihaleye katılamazlar.
  • İlan olunur.