Başkanımız Hasbi Dede, ‘TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na katıldı.

Belediye Başkanımız Hasbi Dede, Görele Nihat Gürel Fen Lisesi öğrencilerimiz tarafından hazırlanan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışını yaptı.

Öğrencilerimizin kendi imkanlarıyla “B” kategorisinde üç ana dalda hazırladığı 9 Araştırma, 6 İnceleme ve 5 Tasarım projesi olmak üzere toplamda 20 projeden oluşan çalışmaları inceleyen Belediye Başkanımız Hasbi Dede, öğrencilerimizi tebrik ederek, bu etkinlikte emeği gecen Görele Nihat Gürel Fen Lisesi yönetimine, Koordinatör Öğretmen Ali Terzi’ye teşekkür etti.

Bu gibi çalışmaların önemine vurgu yapan Belediye Başkanımız Hasbi Dede, “Bu tür faaliyetler, gençlerimizi bilimsel çalışmalar yapmaya teşvik ederek, bilime, sosyal hayata, teknolojiye, sanayiye ve ekonomiye katkı sağlama şansı vermektedir. Bilimsel düşünce, yaratıcılık, araştırma gibi kavramları küçük yaşlarda kazandıran bu tür etkinlikler, öğrencilerimizin araştırmacı ve yenilikçi yönlerini keşfetmelerini sağlayacak ve içlerindeki cevheri ortaya çıkaracaktır.” dedi.